Last Call

Nu så kommer sista inlägget från den Risskov'ska bostaden, välger att skriva redan nu eftersom jag inte hunnit skaffa internet än i Skejby. Ska hämta nyckeln till nya lägenheten kl 12 och flyttbilen kl 12.30. Blir så spännande! Ska även plocka upp Anna och Mikael på vägen.
  Hoppas verkligen jag kommer trivas, jag får ta kort så fort som möjligt när jag fått någonlunda ordning, så kan jag lägga upp.

Just det, har ju dessutom påsklov nu. Härligt, en anledning till att äta så mycket choklad man bara vill :)

Jaja ska ta sista rycket nu och skruva ner det väldiga matbordet från väggen. Det följer nämligen med mig eftersom Anna var så tursam att hon hittade en kille med ett riktigt bord att äta vid, vissa ska ju va så fin i kanten.....

Hoho!

Har nu börjat slutspurten. Det sista ska packas ihop idag och det börjar se lite tomt ut här inne. Har sparat en tallrik och ett set med bestick så jag kan äta men annars är det mesta nedpackat.
  Ser inte riktigt fram emot imorgon då det blir kånka av nerför trapporna här. Som tur var har jag ju hjälp så förhoppningsvis går det på ett litet kick.

Meddelande till Josefine (om du finns där ute): Kvällens evenemang inställt pga sjukdom, återkommer med nytt datum och fler detaljer.

If You'd Play

Nu är det packartagen som gäller. Har inhandlat flyttkartonger på allas vårt Ikea så nu ska det ner alltihop. På onsdag smäller det! Ska bli skönt att få det överstökat med flytten... Måste dessutom tvätta alla kläder så jag slipper flytta smutstvätt, samt att jag tror att jag kommer ha extrem klädångest imorgon så jag behöver allt jag har...

Har due to en viss person blivit förkyld.. Hoppas det ger med sig till påsken så man slipper vara ledig och sjuk samtidigt. Det är ju inte riktigt lika kul då.

Hej Hej Sommartider

Indisk matkväll igår. Mums. Väldigt lyckat anser jag. Men bilder säger som sagt mer än 1000 ord:

Självaste matbordet där det bjöds på Tonfisk-Potatisbullar, Tandoori Chicken och Räkor I Stark Sås.

Jag var the center of attention som alltid.....Även när det gäller creepy attention.

Något blyg värdinna med inte så blyg skåning.

Ayhan, Elin med The Hat, jag och en uppenbart glad Anna.

Ibland släpper vi även loss, nu har även Irini och Djavid kommit in i bilden...

Och så självklart en bild på Grabbarna Grus; Mads & Djavid


oj

Har tänkt börja göra mig iordning till ikväll och funderar därför litegrann på vad jag ska ha på mig. Provade på kul en klänning jag inte använt på länge eftersom den har varit lite liten. Den gled på mycket lättare nu och när jag provade ett skärp jag heller inte använt på ett tag så upptäckte jag att jag kunde spänna in det två hål till mot för vad jag brukar. Gjorde lite mätningar och upptäckte att jag tappat ca 8 cm i midjan. Inte så illa pinkat.
  Som kvinna ska man helst inte ligga över 80 cm i midjemått om man mäter mellan nedersta revbenet och höftbenskammen. Har man mer än 88 cm räknas man som fet oavsett vikt/längd (BMI).
  Jag är nu nere på 80 cm så det känns himla skönt, men har ju en liten bit till att gå om jag vill ha lite felmarginal...

  Tänkte hoppa in i duschen nu för sedan ska jag rulla håret.. Har inte provat det någon gång förut så det blir lite spännande att se hur det blir.
  Var även och handlade en flaska vin till middagen ikväll, går ju på budget nu så det blev en av Nettos finaste flaskor Liebfraumilch (Jungfrumjölk antar jag...) för 16 kronor. Smakar saft gör den också, men det är ju gott det med.


Rubrik

Var ute på galej igår. Vi var på Social för ovanlighetens skull (inte) och det var verkligen superkul, men varmt dock. Var inte den fräschaste bruttan när jag kom hem kan jag säga. Jag var nog däremot inte den enda. Ska försöka ha med lite mer bilder i bloggen så här kommer en på hur jag såg ut innan jag drabbades av värmeböljan:
                         

Idag blir det bara en slappardag hade jag tänkt. Skulle ha åkt till IKEA och köpt flyttkartonger med det får nog bli imorgon tror jag. Imorgon ska jag även på indisk middag hos Trisha, detta ser jag fram emot. Har redan planerat att ta en vid klänning så jag kan äta mycket utan att känna mig som en stoppad korv :P Får se om jag överlever kryddningen bara.... Iallafall så ska kameran med imorgon så jag kan lägga upp ännu fler bilder!

Gaaaaaah!!!

Sitter inne på extrema aggressioner efter dagens gruppundervisning i filosofi. Känner att jag måste få ut dem på nåt sätt så varsågod!
  Vi har nog den mest opedagogiska lärare som knallar omkring på denna jord. Vi får olika cases varje lektion som vi ska diskutera kring ur etisk och moralisk synpunkt. Vid sådana lektioner har jag tidigare erfarit att lärarna endast ska fungera som bollplank utan egna egentliga åsikter om ämnet. Så är inte fallet med vår lärare. Är det någon som säger något han tycker är bra så säger han att "Ja men så tycker jag också, det är rätt tänkt". Är det då någon som är av en annan åsikt så får man nästan en dumstämpel i pannan.
  Det tycker jag är som om samhällskunskapsläraren i gymnasiet skulle ha sagt att "jag röstar på moderaterna så det måste ni också göra, annars är det fel!". Jag tycker att det är extremt oproffsigt iallafall. Det blir ju att man inte vågar säga något om det är så att man är av en annan åsikt än den som anses vara "rätt". Själv tycker jag att om man diskuterar ett ämne som helt beror på olika människors olika uppfattningar så finns det inget rätt eller fel. Så det så!

  Det värsta är att lektionerna är obligatoriska så jag kan inte utebli i ren protest, men jag får väl ta och vädra mina åsikter vid lämpligt tillfälle. Det enda är väl bara att min danska blir extremdålig när jag är upprörd och läraren är säkert alldeles för trångsynt för att förstå mig då. Jag vet iallafall att jag kommer skriva min allra första arga lapp på evalueringen av kursen i sann svensk anda!


Surprise

Herregud tror jag glömde bort att blogga igår. Där rök ett winning streak. Men iallafall, jag kan meddela att filosofin om möjligt är ännu flummigare än psykologin. Jag sliter mitt högst vetenskapligt och biologiskt baserade hår över sådan fruktansvärd spilld tid.
  Har precis läst klart texten till imorgon. Den var så tråkig att jag bestämde mig för att ha högläsning för mig själv och träna på danskan samtidigt. Detta gjorde att jag fokuserade så mycket på uttalet att min hjärna inte riktigt kunde ta in själva handlingen i texten....

  Som tur var så har vi väldigt lite lektioner, vi har 3 x 2 obligatoriska timmar i veckan plus tre föreläsningar. Vi är även ledig varje fredag så det är ju härligt.

Vad gäller flytten så har jag packat ner allt innehåll i vitrinskåpet. Det tog sin lilla tid och allt mitt finporslin tar nu upp tre flyttkartonger. Då har jag alltså allt köksporlin kvar. Tänkte packa ihop mina böcker idag, fick två flyttkartonger av Anna. Sedan blir det nog en tripp till IKEA för att köpa några fler.

Return of the....

I'm back! Efter en mycket mysig och vällyckad minisemester i Halland så är jag åter på banan. Har dessutom hunnit med en Ullared-tur. Då jag är i högsta flyttar-tagen så hade jag satt upp en budget på absolut max 1000 kronor. Det slutade med 1133 kronor i kassan efter att jag hade gjort lite seriös editing av kundvagnen. Jag var tvungen att skala bort saker för 700 kr för att komma ner i slutbeloppet. Jag vet helt enkelt inte hur jag lyckas. Jag är som tanterna i Ullared-serien, jag bara plockar på mig utan någon som helst förmåga att hejda mig själv. Är iallafall nöjd med alla mina inköp, har bland annat köpt en Johnny Cash-samlingsbox och en Minihacker.

Imorgon är det första filosofilektionen som gäller. Ska bli spännande att se hur pass flummig denna kurs kommer bli.

Hola Muchachos


Jag drar till kojan, så nu blir det tyst fram till på måndag. Jag lägger upp en bild på mig själv som ni kan kolla på om ni saknar mig allt för mycket. Förresten så hade jag väldigt trevligt igår, mycket gott med sushi och mycket trevligt sällskap hela kvällen.
                              

Freedom

Så var sista tentan avklarad och jag är officiellt ledig fram till på måndag. Jag har dessutom sett att jag klarade gårdagens fysiologiprov så nu är humöret på topp! Läraren i fysiologi hade satt upp en lapp där det stod vilka som inte klarat sig (bara deras studienummer, inga namn) samt ett litet meddelande. Vi har under kursförloppet anat att vår kära lärare Ole är något av en lite hånfull gubbe. Detta visade sig en gång för alla eftersom meddelandet löd: "De som använde så mycket tid på att skriva ner sitt studienummer kanske skulle ha användt samma tid på att lära sig det teoretiska". Grymt? Jo lite, skulle iallafall jag vilja säga. Iallafall för de som dessutom måste ta besvikelsen över att inte ha klarat sig, men lite allmän förödmjukelse a'la 1960 har väl ingen dött av, eller?

  Ska snart hoppa in i duschen inför sushikvällen :) Blir skojsigt det.

One Down...

Så var fysiologitentan avklarad, har hört rykten om att vi får reda på resultaten redan imorgon så jag får hoppas på det. Väntan efter att man har gjort ett prov är nästan värst, men det kändes bra iallafall.
  Imorgon blir det ju dessutom psykologiexamen. Den är något större än fysiologin, tyvärr. Hoppas bara att det går vägen så jag slipper höra mer om olika psykologiska modeller i hur man reagerar på olika saker.

  Imorgon kväll blir det ändå mycket roligare för då är det sushikväll med några tjejer i klassen. Vi ska fira Irini som fyller 21 år! Ska bli supermysigt och en härlig avslutning på denna delen av terminen.

Jag måste också få dela med mig av min extrema frustration för tillfället. Utifall det har undgått någon så är måndagskvällar från kl 21 heliga för mig eftersom Spårlöst sänds på tv4. Nu har de däremot bestämt sig för att sända de svåraste fallen i repris. Så irriterande!! Nu vet man ju vad som händer! Som tur var hade det första avsnittet av America's Next Top Model kommit ut på nätet så jag kollade på det istället.

Jomänvisst

Var ute och gick idag. En och en halv timme, det är inte dåligt det. Har blivit riktigt vårväder här nu, nästan all snö är borta dessutom. Ska bli så härligt med sommar, längtar supermycket kan jag be att få tala om.

  Imorgon är det fysiologitenta som gäller. Ska bli skönt att få det överstökat. Jag är ju ledig onsdag-söndag sen, så då blir det en tripp till Kojan.

Men nu åter till Wallander-filmen på tv.

En Pølse Tak!

Eftersom jag har telia på min mobil så fick jag erbjudande om att testa Telia Fri Musik gratis i en månad. Det är dessutom dansk-baserat eftersom jag ju bor i Danmark, för dem som missat det. Det innebär iallafall att jag kan ladda hem hur mycket musik jag vill under denna månad. Det är då mycket reklam för olika danska artister som jag då har provlyssnat på. Jag har nu nästan blivit helt danskifierad vad gäller musik. Min favvis är nog Rasmus Seebach.

 
Jag ska nu dela med mig av det jag anser är det bästa som danskarna lyckats åstadkomma:

Glad igen - Rasmus Seebach


DJ - Alphabeat


Long Way Home - Tina Dickow

Och sist men inte minst en gammal goding:

Lækker - Nik og Jay

Hello I'm Sandra

Har bokat tågbiljetter till Jessica idag. Åker den första april direkt efter att vi har städat ur lägenheten Anna och jag. Jag flyttar ju in i nya kvarten den sista mars. Längtar himlarns mycket. Nu har man ju ställt in sig på att man ska flytta härifrån så då vill man ju att det ska gå undan.
  Funderar även på att åka över till kojan på onsdag eftersom Elisabeth och Leif är där. Är ledig from onsdag och resten av veckan. Därefter börjar kursen Medicinsk filosofi. Hurra.

  Nej nu blir det lite Solsidan på tv4, den är klockren den serien.

(Är det någon som har märkt att jag har bloggat varje dag nu flera dagar i sträck? Duktigt av mig.)

Jaha

  Ibland så tänker jag på andra människor skulle säga om de såg mig och min klass på vissa av våra lektioner. Idag var en sådan dag. Det började med att vi fick lära oss att ta på sterila handskar, så långt allt väl. Därefter så avtäcks tre stycken proteser föreställande manliga bäcken. Vi skulle alltså lära oss att sätta urinkateter. När man själv är insatt och koncentrerad om en sak så tänker man nog inte på hur situationen ser ut för andra. Men jag kan föreställa mig vad "vanligt" folk skulle tänka om de såg oss stå och trycka in en kateter i "urinröret" på en gummisnopp.
  Eftersom vi lever i ett jämlikt land så fick vi sedan lära oss hur man utför en gynekologisk undersökning på kvinnliga bäckenproteser. Anna och jag diskuterade de något monstruösa och dessutom primitiva redskap man använder och kom fram till att hade det gällt undersökning av män hade utvecklingen nog gått mycket längre...

Rapport

Var ju och tittade på The Wolfman igår. Hade som sagt höga förväntningar. Det ska man inte ha har jag lärt mig den hårda vägen. Totalt waste av pengar. Kan dock rekommendera den till dem som gillar "Vi-börjar-med-skräckmusik-som-sedan-avslutas-med-en-gubbe-som-hoppar-fram-och-skrämmer-skiten-ur-publiken"-filmer. Detta tema var nämligen konstant genom hela filmen. Gillar man dessutom blod, blod och åter blod blandat med inälvor och huvuden som flyger så är det bara att springa till biografen och beställa biljett till The Wolfman. Men eftersom majoriteten av befolkningen är normalt funtade, som jag, så undviker man denna film.

  Var även hos öronläkaren idag. Hon skulle behöva ta några lektioner i Kommunikation tillsammans med oss tredje-terminare. Hon var ett praktexempel på de läkare som tar över besöket och bara snackar utan att ge patienten tid att förklara sig. Dessutom så trodde hon inte på min otosclerose-diagnos från Sverige. Det var nästan som om hon dumförklarade mig. Ända tills hon fick se resultatet på hörselstestet det vill säga. Då var hon inte så kaxig längre, hon erbjöd sig tom att remittera mig till privatsjukhus så jag skulle slippa så lång vårdkö. Skrattar bäst som skrattar sist! HAHA! (Visserligen ska man väl inte skratta åt sjuka och halvdöva människor, men jag har självdistans). (Ok, halvdöv är en överdrift, vill bara ha lite medömkan, låt oss säga en tjugondelsdöv). Ska iallafall eventuellt få operation där man sätter in stigbygel-protes, därav remissen.

Jag fick min Stig Lindberg-askkopp idag! Jag vann nämligen auktionen, så jag slängde direkt ut den på tradera. Är det någon som är sugen på ett finfint Stig L-fat så kolla in:
http://www.tradera.com/auktioner/sandraxx


Apropå Ingenting

Pluggar till sundhetspsykologi-tentan jag ska ha nästa vecka. Inte kuuuuul. Eller vad sägs om "Livsløbsteorien om kontrol"? Jag känner rent spontant att det är någon som har haft för mycket fritid.

Var för övrigt på fitness idag. Jag förbannar mina benhinnor som inte tål löpbandet, jag börjar nämligen tröttna på den där crosstrainern eller vad den heter. Har dessutom gjort en revolutionerande anatomisk upptäckt. När jag sitter i en sådan där träningsmaskin med det fräcka namnet Torso Turner, som ska träna magmusklerna, så får jag ett stort behov av att rapa. Misstänker att mina kontraherande magmuskler skapar reflux av den luft som alltid befinner sig i ventrikelns fundusdel. Hehe fundera lite på den ni...

Ikväll blir det bio med norska Andrea. Vi ska se The Wolfman. Har stora förhoppningar. Kollade på trailern på youtube och den utlovar spänning, så vi får välan se.

En annan sak att rapportera är jag har "fått fingret ut" (tydligen populärt danskt uttryck) och beställt tid hos öronläkaren. Ska dit imorgon så det är bara att hålla tummarna.

                             


Världens Bästa Jonas Gardell

                             
                                          

Bara du slår en Signal

Eftersom jag bor på elevhem så ingår hemtelefon i hyran. På elevhem så brukar man ju inte bo så där jättelånga perioder i sträck, därför så flyttar man kanske inte med telefonnumret när man ska bo någon annanstans. Ett litet tips från mig är då att man inte ger ut sitt telefonnummer till höger och vänster. Helger för mig innebär; "Tyvärr du har nog ringt fel.", "Nej, Yang bor inte här längre" och "Nej mitt barn ska inte spela piano eller fotboll". Jag har blivit expert på frasen "Desværre har du nok ringed det forkerte nummer".
  Från mina mottagna felringningar så har jag fått reda på att här tidigare har bott en mamma, som lystrar till namnet Yang, och ett barn som står i kö till pianolektioner. Det värsta är när stackars 10 åriga pojkar ringer och vill prata med sin kompis, hur förklarar man på halvknackig danska att deras kompis inte bor här längre?
 
   Jag är ju av naturen utrustad med stort tålamod, men idag prövades det hårt. Inte nog med att jag fick tre felringningar, varav en på kinesiska (det var hon som ringde som stod för snacket), dessutom så ringde någon på via porttelefonen. Det visade sig vara från någon Frikyrkans organisation eller nåt. De hade en liten "insamling". De undrade vänligt om de fick komma in. Jag gjorde Grenåvej Kollegiet en tjänst och sa att jag är inte intresserad, och så lade jag på luren. Tänk att ha "insamlande" kyrkotanter springandes i korridorerna.

 Till alla er Jehovas vittnen, Livets Ordare, frikyrkliga och Knutbypastor-fans, till er säger jag bara; När grisar flyger ur min bakdel.

Somliga straffar Gud direkt. Jag spillde precis ut juice över hela skrivbordet, men jag tar mina risker och postar detta inlägg iallafall.

Det finns inga ord för Det

Så har Anna varit här tillsammans med sin pappa, Mikael och en flyttbil. Nu står hennes rum helt tomt och jag är själv. Helt själv. Dessutom så måste jag plugga, har två prov om en vecka. Livet är helt enkelt inte rättvist ibland.

  Men något som iallafall lyfter humöret är att våren har krupit sig in över Danmark. Jag sitter med öppet fönster, solen skiner och de irriterande fåglarna utanför fönstret kvittrar. Dock inte så charmigt när de börjar redan inpå småtimmarna.

                        
                 Det fina vädret, däremot är det ganska mycket snö kvar och fönstret måste putsas...

Victory

Måste bara rapportera från vår venflon-lektion. Ingen svimmade... Blev endast några tårar, nästan så jag blev lite besviken...
  Men åter till min prestation; Jag har upptäckt att jag är född till att sätta perifera venkatetrar. Elin blev min tappra försöksperson. Jag fick in kanylen i venen i första försöket båda gångerna, första gången med guidning från läraren. Han var självklart mäkta imponerad. Han sa tom att man kunde tro att jag hade gjort det förut. Jag förlät honom dessutom för att han trodde att jag och Elin var från Norge i rena venflon-lyckan.

Sedan var det självklart Elins tur att sticka mig. Mina vener anade däremot fara på färde och drog sig samman och blev ostickbara. Slutade med att hon fick sätta in katetern i en av de djupareliggande venerna i armvecket. Vi rockade helt enkelt fett och firade med en high five.

D-Day

Vi har ju diabetes på schemat denna vecka och dagens färdighetsträning ska handla om hur man sätter venflon, alltså de där små "flygplanen" man får på handryggen när man blir inlagd. Ska bli en extremt spännande lektion då vi, efter att ha tränat på proteser, ska sticka varandra. Flera i klassen har även uttryckt skräck inför just detta moment och de har samtidigt refererat till svimningar och uppkastningar. Det är upplagt för kaos alltså.
  Själv så är jag oövervinnelig och lider inte av rädsla inför något så futtigt som nålar. Har erbjudit mig att offra båda mina händer samtidigt för att kompensera någons svimning, om så krävs.
  Jag presenterade även en annan teori där vi skulle attackera de svimningsbenägna med nålarna tills de faktiskt svimmade så kan vi sätta hur många venflons vi vill på dem sedan. Det mottogs inte med den entusiasm jag hade förväntat mig. Man måste ju offra lite för vetenskapen...

                             
                              Venflon

Upon Request

Ska uppdatera min blogg på begäran...
Kan säga att jag har fortsatt mitt sommarjobbssökande genom att utvidga till undersköterska i Älvkarleby och dessutom genom att terrorisera e-posten hos några verksamhetschefer på Gävle sjukhus. Såg dessutom på offentligajobb.se att min ansökan till sjukhuset fortfarande var aktiv iallafall, precis som kommunansökan, så jag får fortsätta hålla tummarna. Har även börjat hålla lite koll på jobb här i Danmark utifall att...

  En annan intressant sak är att jag härmed kan titulera mig "Återbördare av det svenska arvet". Jag har nämligen hittat en askkopp på qxl.dk, en dansk auktionssajt, som är designad av Stig Lindberg. Är man lite insatt så vet man att det är ganska dyra saker. Denna askkopp var prissatt till 150 DKK så jag la ett bud. Auktionen går ut om ett par dagar, så jag hoppas jag vinner. Till saken hör att jag har sett nästan exakt likadana fat gå för 400-600 kr i Sverige. Om jag nu vinner auktionen så tänkte jag lägga ut den igen på tradera, vilket innebär att jag återbördar den till Sverige och förhoppningsvis tjänar en hacka på kuppen.
  Hade det inte varit ett askfat hade jag nog behållit den för mig själv, jag tycker väldigt mycket om Stig L.-saker, men de är alldeles för dyra i Sverige. Dessutom är jag inte så desperat att jag ska ha ett askfat bara för att det är en känd designer..

  Anna har varit här i helgen och packat ihop alla sina saker. Ser så obebott ut nu på hennes rum. Lite tråkigt :'(
Men! Jag ska ju snart flytta jag med! Ser verkligen fram emot det.

  Imorgon blir det dessutom filmaften hemma hos Mads för hela klassen. Blir mysigt det, han skulle till och med bjuda på pannkakor! Fillibabba. Vet däremot inte om jag ska göra mina egna kokospannkakor och ta med eller om jag ska dra en artig fuskis och äta hans kolhydratpannkisar... Jag har ju fuskat så mycket på sistone...
 Men jag var iallafall på fitness igår och tänker mig dit imorgon också. Har lyckats uppgradera mig från 30 kg till 35 kg på situps-maskinen. Känner mig mäkta stolt.

Nedan en liten advertiser för LRF Ungdomen, vem är det som är med på mittenbilderna tro?
LRF

RSS 2.0