Like the world is closing in on me....

Är tillbaka i Danmark. Får lägenhetsnycklarna imorgon vilket gör att alla mina medbragda möbler från Sverige får trängas i mitt lilla korridorrum. Detta har gjort att sängen och toaletten är det enda fria utrymme att röra sig på. Men vad gör man inte för att flytta upp ett hack på bolighetsstegen?
  Var på födelsedagsfest igår. En klasskompis som fyllde 21. Irini hade redan handlat presenter som jag köper in mig på. Blev lika stor överraskning för mig som för födelsedagsbarnet när de öppnades. Tre kokböcker, en stekspade, en vitlökspress, en suffléform och en liten flaska champagne :) De var nog exakt de sakerna som var topp 5 på hans önskelista.

Nu är det bara packning som gäller. Måste packa allt det som fanns kvar i rummet innan jag åkte till Sverige. Kommer att bli lite av en kamp eftersom det är så rörelsebegränsat här inne... Men imorgon går iallafall flyttlasset. Har hyrt en skåpbil från Europcar så efter kl 14 så gör vi vägarna i Århus osäkra.

Det är över nu....

Måste bara meddela att Jettan har vandrat vidare.. Eller kanske rullat snarare. Dock inte till skroten men till en ny lycklig ägare.
  Bilen gick däremot inte igenom besiktningen, men det var inget allvarligt. Att besiktningsmännen däremot klagade till varandra att det var, citat; "Rost till förbannelse", slutcitat, det valde jag att ignorera. Lade bara glatt ut annons på blocket till en fixarglad människa. Fick lite ringningar och mail i stil med, "för 500 jag köpa bilen av dig va?", men blev iallafall av med den till slut.
En intet ont anande familj med två små barn är nu en Jetta rikare. Jag är en ond människa.

Första, andra och såld till traderaknarkaren!

Har kommit på ett helt nytt sätt att roa mig... Sitter framför datorn och köper och säljer grejer på tradera.... Har varit mitt sätt att överleva tills lönen kommer... Har iallafall lyckats sälja mer än jag har köpt.
Fast nu såg jag ju ett kap jag inte bara kunde undgå... En klänning för endast 50 kr. Då kan man ju bara inte tacka nej? Skulle kunna köpa världens fulaste klänning om den bara kostade 50 spänn....

5 dagar kvar till Århus och still counting. Korsar fingrarna och ber till "handäruppe" om att vi får nycklarna i förtid..... Anna med din övertalande röst och ditt oskuldsfulla leende, I'm counting on you!

Dags för sovmorgon?

Tecken på att man egentligen ska ligga kvar i sängen:
-Man sätter sig i Jettan kl 06.15 en söndagsmorgon (alldeles för okristligt) och det enda sällskapet på vägen är 2:ans buss mot södra Bomhus (för där bor ju bara okristliga).
-Trots av det enda vettiga i Bibeln, söndag=vilodag (ty du skola vila på en söndag, eller nåt)
-Cityradion spelar bara "gamla klassiker" som ingen jäkel känner igen eftersom alla med förståndet i behåll ändå ligger och sover.
-Dessutom så vet jag att jag har ett tiotimmarspass framför mig.....

Back in business

Ok ska lämna en liten sommarlovsuppdatering. Börjar ju kunna räkna dagarna till Danmarksåterkomsten. Har den glada nyheten att jag har fått lägenhet tillsammans med Anna. En tvåa dublett så det är två sovrum och kök. Ligger i Risskov endats 3 km från universitetet. Får alltså damma av mina gamla cykelkunskaper sen början av gymnasiet.

Har under sommaren tagit hand om norra Gävles gamlingar och använt mig av ett annat slags transportmedel än min cykel. Då andra skaffar sig sommarkatter så skaffar jag sommarbil. Enda skillnaden är väl att jag inte släpper ut min i skogen när jag inte vill ha den längre.... Har kört ett sådant vrålåk som en Volkswagen Jetta från det anrika året av 1990. En riktig pärla med sina egna små egenheter.

  Ett smakprov på Jettans skötsel:
- För det första måste man fylla på vatten en gång i veckan då den läcker kylarvätska och temp.mätaren är trasig...
- För det andra så är det elfel, så varje gång jag blinkar, sätter på värmeslingorna till bakrutan eller helljuset så dör radion. (Under extrema förhållanden så straffas jag med radiotystnad i 20 min i sträck)
- För det tredje så är det något glapp med solenoiden så ibland startar inte den älskvärda kärran utan att jag öppnar huven och knackar på startmotorn med min fyllda emergency-vattenflaska jag har till kylarvätska. Därefter kan jag hoppa in i bilen och starta. Är den riktigt nyckfull så måste man knacka och vrida på nyckeln samtidigt för att det ska hända nåt.
- För det fjärde så kan man bara tanka halvtank då metallbanden runt tanken är så rostiga att de inte tål tyngden av fulltank. Jag talar av egen erfarenhet då jag redan har sprängt ett band. One down two to go.
- För det femte så krävs det en hel vetenskap att lägga i ettan.

På detta kan man lägga till att rosten har tagit överhanden och sakta äter upp min trotjänare utifrån. Något positivt är att inredningen är väldigt fin.. Hel och ren. Dessutom fick jag ju med vinterdäcken.
 Ska besiktiga pärlan innan jag åker tillbaka till DK. Det är the moment of truth för min kärra eftersom det bestämmer om det blir försäljning eller skrothögen som skiljer oss åt.

Förresten så klarade jag genetiktentan!!! Behöver inte åka tillbaka tidigare för att göra omprov så himla skönt. Nu ska jag försöka koncentrera mig på repetering av anatomin istället. Speciellt efter den här veckan då mitt schema slutar.

RSS 2.0