21

Igår var dagen med stort D. Anna väckte mig på morgonen med present och Ted Gärdestads "För kärlekens skull" strömmande ur datorn. Hon sjöng alltså inte själv, vilket jag kanske ska vara tacksam över... Till frukost hade hon bakat scones och kokat te. Hon är händig hon, min rumskompis Anna. Blev väldigt glad iallafall.
  Senare på dagen kom Ayhan och då blev det middag, hemlagad falafel med pitabröd och så bakade jag en amerikansk äppelpaj till efterrätt. Smarrigt värre. Vi konstaterade dock att det snarare blev falafel-wannabes istället för riktiga, men de var goda iallafall.

 Har varit på föreläsning om matsmältningskanalen och om magsäcken idag. Är roligare nu när vi har lämnat alla muskler och börjat med de inre organerna istället, även om jag verkligen längtar till det här ska ta slut och tredje terminen ska börja.
 Imorgon blir det första hjärndissektionsdagen, ska bli intressant även om jag har slitit mitt hår över alla teckningar vi skulle märka ut betecknelser på tills imorgon. Var säkert 25 olika figurer som man skulle märka ut de olika delarna på. Har spenderat min tid på roligare sätt kan jag säga.

Ska precis sätta mig och kolla på Idol så nu blir det inget mer.

Läkarens order: Har fått lära mig idag att det finns något som heter Sjögrens syndrom. All spottsekretion i munnen upphör, precis som tårsekretionen... Man får alltså leva med ögondroppar och havresoppa (ska tydligen vara jättebra substitut för spott) resten av livet. Detta gör att man blir mer utsatt för karies och tunginfektioner. Tänk på det ni! Var tacksam!
 

Läsa

Har gått in i en pluggspiral just nu. Jag sugs djupare och djupare ner i böcker som handlar om det centrala nervsystemet, om rörelseapparaten och om de inre organerna.... Examensdatumen är satta; neuro- och makroanatomi tentas av den 16-17 december medan histologin tentas av den 13-19 januari, beroende på vilken dag man får. Är ju ca 150 studenter som ska hålla framläggning. Histologin är ju nämligen muntlig. Man får två preparat som man ska prata om inför två lärare. Man får ine veta vad det är för preparat utan det ska man komma fram till själv. Jag hoppas på något i stil med epididymis och proximala tibia, helst den med Masson-Goldner trikrom-färgning......

Idag har vi annars haft lektion om hjärtat och om synsinnet. Jag har fått testa på att lyssna på mitt hjärta med stetoskop. Jag är tydligen en totalt hjärtlös person eftersom jag inte hörde ett dugg. Jag skyller helt enkelt på min fantastiska barm. Anna var så snäll och lånade ut sina hjärtljud till mig så jag åtminstone fick höra någonting...

Imorgon blir det repetering av djup ryggmuskulatur och halsens muskulatur med Elin, därav den sena timmen..

Har för övrigt bokat en flygbiljett hem till Svea den 18 december. Landar på arlanda kl 10 så det blir till att gå upp tidigt eftersom jag först måste ta mig till Kastrup...

Läkarens order: Var försiktig så inte nån slår en flaska i bakskallen på dig. Då kan du bli blind. I allafall om primära visuella cortex förstörs.

All by myseeeeeeeeelf!!!!!!!!!!!!!

Jaha, så sitter man här. Helt själv. Anna är nämligen hos "Den-där-dansken". Jag borde väl egentligen plugga lite benmuskler men det är svårt att ta sig samman i sin ensamhet...
  Jaja, skämt åsido så tycker jag att det är alldeles underbart att vara ensam hemma, ha-ha, take that Anna!

Har roat mig med att ta lite bilder på lägenheten. Har fått hyfsad ordning på rummet. Lite småsaker som tavlor och så att fixa bara. Enjoy!

Min bortre rumsända med nya bokhyllan och skrivbordet.

Själva sängänden av rummet, lägg märke till den exklusiva tv-möbeln

Nya bokhyllan med böcker i alfabetsordning

Mina skor.... Är tänkt att jag ska skaffa bätte skoförvaring.....

Vårt fina kök/hall, lägg märke till ytterdörrens vinkel till spisen och att dörren öppnas inåt. Som ni ser har vi även införskaffat oss en matsalsgrupp (som för övrigt hänger lite löst då vi kom på att vi skruvade i för korta skruvar)

Detta var alltså en liten inblick i vårat enkla tjäll. Ska också nämna att jag har blivit stolt delägare i en borrmaskin och ett set med träborrar. Borrmaskinen är av märket Basic, vilket märktes på prislappen och på själva effekten. Känns som om lilla Basic inte ska ta på sig större uppgifter än en gipsskiva. Man vad ska man annars begära av en 180 kronors-borr?
  Jag har iallafall lekt terminator och känt mig som en mycket bra handy-woman. Anna är av den lite mer feminina, delikatare sorten så det är jag som står för borrandet och det är jag mer än nöjd med.

  Annars rullar allting på som det ska. Mycket i skolan vill jag lova, men så är det. Läser om basalganglier för tillfället i neuroanatomin. Inte det roligaste ska jag säga.

Läkarens order: Håll hårt i dopaminet!! Annars får du Parkinson... Fast se till att inte hamstra för mycket dopamin får då kan du utveckla demens.....

Jag lovar, jag har inte sprungit bort....

Har haft lite tidsbrist de senaste dagarna därför har det blivit lite knapphändig uppdatering av bloggen. Dessutom har vi ju bara haft ett internetuttag där sladden var inledd i Annas rum. Jag har alltså behövat gå in till henne varje gång jag ska ut på internet. Idag har vi däremot varit på stan och inhandlat en trådlös router så nu har vi trådlöst internet. Hurra! Nu kan jag vara ute på internet hur mycket jag vill.
  Dessutom har det blivit klädeshandling och skoinhandling. Köpte en filtkjol och en blus på Topshop och ett par svarta snörskor med kilklack. Hur snyggt som helst.
  Har också fått upp min nya EXPEDIT bokhylla och skrivbord men har insett att platsen jag valt att sätta upp dem på inte är den ultimata. Därför ska det bli lite ommöblering innan jag knäpper kort och lägger upp.

  Just nu så håller jag på och repeterar underarmens muskulatur från 1:a terminen. Imorgon ska nämligen skåningen och jag träffas och repetera tillsammans och förhöra varandra, så då gäller det att vara förberedd. Vi har lagt upp ett litet schema att träffas två dagar i veckan och repetera hela 1:a terminen innan examen i december. Gäller att va ute i god tid om man vill få med allt.

Ikväll blir det myskväll med hembakt äppelpaj och ett glas vin med Anna. Inte illa.

Liten update

Har nu hunnit bo några dagar i nya lägenheten. Har därmed insett att uppackning är ett så kallat långtidsprojekt. Iallafall om man har så mycket saker, men så lite möbler, som jag. Behöver en bokhylla för att kunna packa upp alla mina böcker. Behöver dessutom ett skrivbord att plugga vid och ha saker i.
  Anna och jag ska som tur var till IKEA imorgon så det blir till att handla grejor då. Vi har även gemensamt insett att ett köksbord och en varsin stol skulle sitta fint. Som det är nu så har vi en stol och en utdragbar skärbräda i köket som får tjäna som matsalsgrupp. Inte hållbart i längden alltså. Speciellt inte om man vill avnjuta en middag tillsammans.... Vårt kök är ju dessutom lagt i hallen. Det första man ser när man öppnar ytterdörren är spisen. Helt otippat och ganska chockerande första gången man kliver in. Därför har vi inte så mycket plats till bord och stolar. Men vi har bestämt oss för ett litet klappbord man skruvar fast i väggen och två klappstolar. Man får helt enkelt tänka "compact living"

 Vi var och utforskade själva byggnaden härom kvällen och upptäckte till vår fötjusning ett stort gemensamt kök (med diskmaskin!) och ett stort "grupprum" med TV, soffor, bardisk, ljudanläggning, fotbollsspel och biljardbord. Perfekt för inflyttningsfest alltså :)

Dessutom så är trädgården utrustad med äppel- och plommonträd. Kan erkänna att de har blivit några frukter kortare sen jag och Anna flyttade in.

Har ju bara 3 km till universitetet och till stan så det är cykeln som gäller. Var längesen jag cyklade så intensivt som jag gör nu och det känns i rump- och benmusklerna. Svär dessutom ganska högt över min cykel i uppförsbackarna. Den har ju små, breda hjul alá terrängkörning så friktionen är aningen för stor. Känns extra surt när Annas stadscykel enkelt rullar uppför trots samma benfrekvens.

 Ska även berätta att danskarna drar vaktmästaryrket i smutsen eftersom vår vaktmästare är ganska trög och glömsk av sig. Vi har endast fått en nyckel till byggnadsporten, den andra skulle vi få i tisdags. Nu är det fredag. Ingen nyckel. Trots intensiva påringningar från oss. Blev sedan lovad nyckeln igår. Då ingen nyckel dök upp så ringde jag idag. Då är karln ledig. Han har alltså ledigt tre dagar i veckan men klarar ändå inte av att komma ihåg en liten nyckel till två svenskar. På måndag ska vi ha nyckeln om han så måste krypa för att komma hit...

Ok blev en ganska stor update men vad gör det...

För jag har flyttdöden dött...

Så är man på plats i nya lägenheten.. Efter mycket blod, svett och tårar. Åtminstone svett. Hyrde en skåpbil (som jag för övrigt var en mästare på att köra) och började sedan flytta mina saker först. Det var oändligt med grejer. Vi hyrde bilen kl 14 och skulle va klara kl 18. Kl 20 var den sista av även Annas saker på plats. Som tur var hade de en liten lucka att slänga in nyckeln i om man råkade komma efter stängningstid... Vi var extremhungriga vid det här laget, hade bara ätit en tidig lunch, så det blev en sväng till Donken innan vi lämnade tillbaka bilen.

Nästa projekt är att få mitt rum beboeligt bland alla kartonger. Ska förresten hälsa mormor att vitrinskåpet blev väldans snyggt.

Kommer med lite mer uppdatering senare, när mina muskler har slutat värka...

RSS 2.0