Dan efter Dopparedan

Var ju melodifestivalaften igår. Det enda land jag absolut inte ville skulle vinna var Tyskland. Det första de gör är att gå och vinna. Jag blir så sur. Fast det gick ju bra för DK iallafall.

För att rapportera från nattens bravader så hade vi en mycket lyckad "fira att DK kom 4:a"-kväll på Social Club. Tiden tickade iväg och klockan 6 tog vi en taxi hem till mig och fortsatte med djupa konversationer och kladdkaka. Jag har alltså inte sovit inatt över huvud taget. Ikväll blir det alltså extremt tidigt i säng. Jag tippar att jag håller ut till kl 20, max.

Bilder från kvällen tagna med Trishas kamera då jag var alldeles för upptagen i min eminenta värdinnaroll för att ta bra kort.


Här sitter vi uppradade framför datorn.


Kameraman-byte.


Snygga tjejer. Ayhan var en lycklig kille denna kväll kan jag tänka.

Tonight

Ikväll blir det Eurovisionschlagerfestival-kväll här hemma hos mig. Elin, Trisha och Emma kommer på besök och vi ska samlas framför min dator och kolla live-streamingen av tävlingen på internet. Därefter bär det ut i staden. Har en känsla av att det kommer bli en mycket rolig och lyckad kväll. Ska försöka ta lite bilder och lägga upp på spektaklet.

På grund av kvällens evenemang så har jag spenderat förmiddagen på att städa. Dessutom har jag inhandlat gurkor och morötter med tillhörande dip så vi har att smaska på medan vi hejar fram Sve.... jag menar Danmark till segern.

Vafalls?!

Inget Sverige i Eurovision-finalen?! Nu går skam på torra land. Hur ska vi klara oss? Vad ska hända nu? Tur att jag har emigrerat så jag slipper leva med skammen. Nu gäller det bara att hålla inne med min egentliga nationalitet inför omvärlden och skandera denna slagsång på lördag:
                  
Detta är däremot en låt från fotbolls-VM på 80-talet, men den funkar kanske i detta sammanhang med?

Announcement

Jag, Sandra Åhlén-Sandblom, har härmed sytt igen mitt första operationssår. Detta skedde efter en axelskopi, alltså en titthålskirurgi på axelledet. Det blev tre stycken cm-stora hål som skulle sys igen. Läkaren visade mig på de två första och jag var som vanligt trådavklippare. Med bara ett hål kvar gav han nål och tråd till mig. Nålen håller man i med en slags tång, en peang, som kan fixeras i olika lägen så man slipper klämma åt hela tiden. Jag mottog därmed tången fastklämd runt nålen, bara det att läkaren var högerhänt och jag är vänsterhänt. Jag skulle alltså ha haft min tång omvänt jämfört med hur jag fick den. Jag fick däremot lite prestationsångest och tänkte inte riktigt på detta förrän jag redan hade börjat. Det blev därför lite fumligt i starten, men sedan gick det bättre efter ett djupt andetag. Måste säga att det var de snyggaste, mest långsamt utförda två stygnen på patientens hela kropp. Jag lovar att det kommer knappt bli ett ärr, så snyggt blev det. Såg minsann kirurgen anta samma gröna färg av avund som hans operationsrock.

                                   

McGyver

Min dator la av igårkväll mitt under ett avsnitt av Parlamentet. Dock var det såpass sent att jag gick och la mig utan att undersöka orsaken närmare, men jag var ganska säker på att det berodde på överhettning. Idag efter frukost så McGyvrade jag datorn genom att skruva upp en av luckorna under för att göra ren fläkten. Såg även att luftintaget var full av damm så därför åkte dammsugaren fram. Som ni kan märka så sitter jag nu framför datorn så hittills så funkar allt prima.
  Det är under dessa stunder som jag känner mig oövervinnelig, extremt teknisk och överlägset självständig. Det är också vid dessa stunder som jag undrar vad killarna egentligen finns till för, nu när man som tjej kan överta världen utan problem?

  (En liten röst inom mig påminner mig dock om att om själva McGyvrandet sträcker sig till mer än bara dammsugning av innanmätet på min dator så är jag förlorad. Men det är självklart inget jag erkänner ens för mig själv.)

Just Another Day at Work

                       
                       Min klinikklädsel. Mycket snyggt, mycket snyggt!

Piercing

Hahaha, jag har skaffat två piercingar på stan idag! Gissa vart?
.............

.....................................................

                     
                     
Lugn bara lugn, i öronen såklart! En till i varje, så nu har jag tre hål i vänsterörat och två i höger.....
   Ikväll blir det bio, Robin Hood, ska bli mycket spännande!

                      
Känner mig förresten lite bättre idag, har inte lika ont i halsen iallafall.

Just det! Har ju gjort om bloggen så den passar en blivande läkare :) Tog kort på min namnskylt som jag har i kliniken och använde den som header. Jag är så smart!!

Bad Medicine

Är sjuk! Detta innebär att jag tillbringar dagen hemma och inte på sjukhuset (vilket annars skulle ha varit mest logiskt, men tänkt på att själva personalen inte ska vara den sjuka delen av befolkningen på just ett sjukhus). Jag misstänker starkt att en av kirurgerna har smittat mig. Var med på en operation med just denne kirurg och han var förskyld, så imorse vaknade jag med halsont och feberkänslor. Tur då att det är sånt finväder! Kan kurera mig ute i solen och 25 gradersvärmen!

Måste även dela med mig av en händelse som gjorde att jag växte flera centimeter, samt kände mig liten på samma gång. Trots att vi är 9 medicinstudenter på Horsens sjukhus så går vi aldrig tillsammans, dessutom så har vi inga fasta lunchtider så därför kan det bli att man får äta lunch själv. Detta skedde mig igår. Plötsligt dyker en av ortopedläkarna upp och säger till mig att "Vi läkare brukar sitta vid det bordet där borta, bara så du vet, men det är upp till dig". Jag vågade inget annat än att ta min tallrik och följa med till "läkarbordet", som självklart stod mitt i rummet.
  Anledningen till att jag växte flera centimeter var för att jag tydligen räknades till läkarna, men anledningen till att jag kände mig liten var för att det slutade ju med att jag satt och åt lunch tillsammans med ca fem överläkare inom ortopedkirurgi som satt och diskuterade olika fall. Jag ska väl även påminna om att jag fortfarande bara är en medicinstudent på tredje terminen......

House of Babies

Hade förlossningsvakt på Horsens sjukhus idag. Detta innebar att de skulle ringa mig om en bebis var på G. Tiden gick och inget samtal. Jag fick alltså inte se en nyfödd liten bebbe och besvikelsen är stor. Dock var jag på akuten tillsammans med en mycket söt och trevlig läkare. Däremot var han 71 år, så han var mer snäll-gubbe-som-bjuder-på-karameller-söt. En sak vet jag iallafall. Att när jag är 71 år så ska jag fira mitt 6:e år som pensionär och inget annat. Kanske sippa drinkar på Teneriffa, på sin höjd.

  Just nu äter jag morotskaka, för det är bara en sån dag. Jag har börjat ett missbruk av Top Chef-avsnitt och ska precis börja se sjätte säsongen, så nu har jag inte tid med det här mer.

Voila

Ska uppdatera er lite med lägenheten. Har skaffat en liten byrå nu för alla så kallade delicates, de fick nämligen inte plats i garderoben. Dessutom så har jag alltid velat visa upp mina bakböcker så jag köpte en bildhylla och ställde upp böckerna på den. Blev mycket bra om ni frågar mig.

Sedan så kommer vi till mina rosetter. Jag skulle rama in dem lite fint, men det hela slutade med krossat tavelglas och en smärre blodförlust. Får försöka en gång till senare när jag återhämtat mig från den anemiska chocken.

                                 

                                

                                

                                

?

En positiv sak med att det regnar är väl att fågelskiten på mina utemöbler iallafall delvist försvinner. Tänker man däremot som Natalie i Skåne gjorde när vi gick i ettan så finns det väl inget positivt med regn. Vem vill väl ha Guds kiss på sig?

Jag lever

Har haft ännu ett avbrott i min internetförbindelse. Extremt irriterande, men idag blev det reparerat. Känner mig dock inte alltför positiv inför Telenor, deras låga priser till trots. Man får tydligen vad man betalar för kan jag konstatera. En gång till och sedan byter jag till Stofa kan jag be att få tala om!

  Det mest irriterande med att vara utan internet i nästan en vecka är att jag upptäckte att jag fått mail angående sommarjobb för två dagar sedan. Svarade på direkten och jag hoppas att det inte blev försent.

  Annars så har jag påbörjat min klinik i Horsens, en liten stad söder om Århus. Jag stiger upp i ottan varje morgon och tar tåget tillsammans med Trisha, Irini och Andrea. Igår var det däremot Kristi himmelfärd, en röd dag, så då var jag ledig och idag fick vi vara lediga om vi ville. Anledningen var att personalen skulle få lite ledigt också. Det kan jag faktiskt förstå. Jag är iallafall på ortopeden och blev redan första dagen inkastad som assistent vid en operation. Jag brände bl. a. av blodkärl. Mycket spännande.

Lycka i en liten låda

Var på stan med Trisha idag. Vi hade det väldigt trevligt och vi käkade turkisk lunchbuffé för endast 49 (!) kr. Fick då några kommentarer om mitt skoinnehav efter att jag hade gått och suktat efter flera olika par. Därför kommer här en liten sammanställning av mina finaste par. Trisha, detta inlägg är tillägnat dig. Håll tillgodo;

                                  
Mitt absolut finaste par, köpta i USA för nyår 06/07, aldrig använda sedan dess. Däremot ger de mig lycka i hjärtat att titta på.


                                  
              Ett par mycket bekväma kilklackar och mina mest använda av de "opraktiska" skorna.

                                   
Studentskorna, dessa påminner mig så himla mycket om silverskorna Elisabeth hade i maskeradlådan när vi var små. Jag älskade de skorna och längtade tills jag fick stora fötter nog så de skulle passa..

                                  
Ett impulsköp jag gjorde i Uppsala tillsammans med Mika. Det var köp tre par betala för två på Skopunkten. Det var jag som gick hem med två par och Mika ett.

                                  
Kilklackar köpta på en skooutlet utanför Ullared (det var ju tvunget att komma med) tillsammans med mamma och Jessica.

                                  
Mina "hookerheals" som Erika så fint kallade dem. Köpta på Irland på rea i nån fancy butik för 7 pund när jag var där på praktik/slavläger med Erika i gymnasiet.

                                  
De ser lila ut på bilden men är egentligen rosa. Köpte dem på 1:a terminen för att jag ville ha skor att matcha en ny klänning från H&M. Trisha var med och valde ut...

                                  
              Älskar Bianco! Dessa var det 70 % rea på i Lund när jag var och hälsade på Elin. Wunderbara!

                                  
Från Wedins i Uppsala. Dessa var även på rea, tror jag betalade något så futtigt som en 100-lapp för dessa praktfulla pjucks.

                                  
           Friis & Company-skorna. Har inte hunnit använda dem än, men väntar bara på ett tillfälle!

                                  
                              Ännu ett par Friis & Company. Hör till favvisarna måste jag säga...

  Detta var några av mina finaste skor. Jag lovar att jag har mer praktiska vardagsskor också. Nu kanske ni tycker att det har blivit lite väl mycket tjat om mina skor, men det har blivit som min hobby nu när jag inte har hästarna längre. Som ni kanske kan se kör jag mer på kvantitet än kvalitet, men just därför kan man ju ha många om de nu inte kostar så mycket, dessutom kan man köpa nya mycket oftare....
  Min största önskan när jag blir "stor" och får min läkarlön är att skaffa en riktig skogarderob. En sådan där walk-in closet. Jag vill gärna ha en till kläderna också såklart. Dessutom så ska skorna stå i färgordning i belysta hyllor längs med väggarna, precis som i en fin butik. Mariah Carey har tydligen en sådan garderob, såg det på Cribs och blev blixtförälskad. Men det ligger långt fram i tiden.. Just nu längtar jag bara till jag får råd att köpa ett par av Åsa Westlunds skor ur kollektionen There Goes The Neighbourhood. De är så söta, Anna har ett par och jag är väldigt avis.

House of Pain

Fick min nya garderob hemlevererad igår vid 16-tiden. Tänkte att jag skulle prova att montera den själv. Jag vill ju gärna ha saker gjorda på direkten, speciellt om det är något jag sett fram emot. Denna gång borde jag ha insett mina begränsningar. Speciellt när jag kom till uppskruvandet av spegeldörrarna. De var jäkligt tunga, så att hålla dem uppe samtidigt som jag skulle skruva fast dem var minst sagt trixigt. Men skam den som ger sig, jag fick upp allt till slut. Jag var färdig vid 22 och stöp i säng efter en snabb dusch. Otroligt vad svettigt det är att montera garderober.

                              
                              Det färdiga resultatet. Blev bra iallafall. Till slut.
                               
   Innanmätet. Behöver göra en garderobsrensning tror jag. Ordningsmänniska som jag är har jag festkläder i vänstra räckan och vardagskläder i den högra.

Idag är jag iallafall ledig och firar detta med att lyssna på 80-talsmusik och slapp. Har faktiskt städat nu på morgonen så då får man slappa.

Sist men inte minst: Kan de fåglar som flyger över min uteplats vänligen sluta skita på mina altanmöbler? Inte kul.

Men Herregud!

 Gick en sväng på strøget idag efter skolan och upptäckte till min förtjusning att Gina Tricot hade vår-slutrea. Alla reavaror för 29 kr. Helt fantastiskt. Gick därifrån med två nya välbehövda tröjor och två sommarklänningar. Allt för totalt 116 kr.
  Därefter styrde jag stegen mot Salling (lite NK-liknande) eftersom jag visste att de också hade stor rea på många saker. Slutade med att jag gick därifrån med ett par lila sidenpumps från Friis & Company. Originalpris var 749 kr, jag köpte dem för 199 kr.

Dagen avslutades med en Ikea-tur där jag köpte en garderob med spegeldörrar. Valde till klädstång, trådkorgar och en skohylla som inredning såklart. Den blir hemkörd till mig imorgon, jag längtar!

Sammanfattning: Idag var en lyckans dag.

                      
Mina nya skor, tyvärr lite dålig bild pga av min webbcamera, men iallafall. Jag tror ni kan se deras underbarhet.

....

Sitter och väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen. Dessutom väntar jag på att det ska komma några och hämta vitrinskåpet. Det åkte nämligen på försäljning så jag får plats med en garderob. Ska bli skönt att få lite ordning och slippa ha alla kläder nerpackade. Insåg att jag ärvt vissa städgener då jag ställde mig och dammsög samt plockade undan grejer bara för att det ska komma främlingar som man ändå ber behålla skorna på när de går in. Det är bara så man gör när man är svensk antar jag.

  Sedan bär det av på garderobsutväljning på Ikea. De har ju öppet till 21 så varför inte.

  Idag har vi haft en övning om muskelstyrka och isometrisk kontraktion. Det fick vara två testpersoner som utförde olika övningar som vi sedan ska skriva rapport om. Nu är det bara denna veckan kvar med den här kursen, sedan drar kliniken igång!
  Har fått mitt pendlarkort till tåget nu och all information om sjukhuset på posten. Jag ska vara på ortopeden de första tre veckorna och därefter på en medicinsk avdelning. Spännande värre!

  Just det. Filmen, I love you Phillip Morris, var himla bra. Gå och se den!

I <3 you Jim

Ska snart sticka in till stan för att gå på bio med Elin. Det blir I Love You Phillip Morris  med världens bästa Jim Carrey, dessutom är det Ewan McGregor i andra huvudrollen. Det är en dramakomedi om en kille som blir kär i sin cellkamrat och försöker bryta sig ut flera gånger för att återförenas med honom igen. Jag har mycket höga förhoppningar, med Carrey kan inget gå fel. Fast jag kanske inte ska ta ut något i förskott, vi vet ju hur det gick sist när jag såg The Wolfman....

RSS 2.0