Lugnet är återställt

Har ju haft finbesök i helgen av Josefine och Mika, riktigt kul. De kom i fredags och fick gå lite själva på stan innan jag kunde komma ifrån skolan och möta upp dem, men det hade som tur var inte gått nån nöd på dem. Vi tänkte ha en girls night out med tre tjejer till från min klass och då tänkte ju jag att vi kunde träffas hemma hos mig innan, men det slutade med att vi satt tio personer inne på mitt lilla rum för några av killarna blev ju så nyfikna på de exotiska tjejerna från Sverige. Fast vi hade himla kul iallafall trots trångboddheten.
  Igår så lyxade vi till det så pass att vi gick på indisk restaurang och åt en trerättersmiddag. Väldans gott var det. Lite irriterande dock var det att vi fick en väldigt stressad stackars kille som servitör. Han lyckades få fel på våra beställningar och spillde och hade sig. Men vi fick ju vår mat till slut så det löste sig ändå.
  Nu har iallafall lugnet återställt sig, Jossan och Mika hoppade på tåget för några timmar sedan. Dock så hade Mika bokat fel så de hade bara biljetter till Köpenhamn C och inte till Kastrup, men det var lätt att fixa enligt tågpersonalen så jag hoppas de kommer fram ordentligt.

  Har en väldigt lugn vecka som kommer skolmässigt sett så det blir nog en tripp till stugan i Ugglarp trots allt, måste bara få tag på dess invånare så man kan ta sig dit från Varberg :)

Palma manus för hela slanten....

Har äntligen fått min mobiltelefon på posten idag. Har känt mig så naken utan den. Får bara hoppas att jag inte hunnit vant mig av med den nu den senaste veckan så jag kommer ihåg att använda den med.
  Har precis suttit och repeterat alla muskler i handflatan och känner mig smått frustrerad. Det räcker visst inte med bara en muskel. Orkar inte tänka på imorgon då jag ska repetera handryggen.....
  Dissektionerna är ju i full gång denna vecka så man har fullt upp, fast det är väldigt intressant.
Just det, här kommer en bild på den berömda medicinpennan som jag flashade lite med nu när jag pluggade. Man är inte en riktig stud.med. utan en sån penna och det kan ju vemsomhelst förstå. Undrar vad det är för en injektion det ska föreställa månntro?

Förresten så kommer Jossan och Mika till mig i helgen. Ska bli väldans roligt. Det blir utgång på fredagkväll tillsammans med några från klassen så får jag väl visa runt turisterna lite i stan sen på lördagen.
  Är dessutom lite småsugen på att åka över till kojan i Varberg med färjan och hälsa på, men vi får väl se. Det ska ju envisas med att kosta pengar alltihop.
 
  Har dessutom bokat biljett hem till Sverige inför sommaren. Den 29 juni åker jag hem med tåg från Köpenhamn till Sthlm. X2000, 1 klass för 211 kr. Inte illa. Då ingår det dessutom varm dryck, frukt och internet. Vi kommer åka storstilat. Har nämligen bokat tillsammans med Trisha så man får lite sällis den långa vägen hem.
  Kan inte fatta bara att det är 2 månader kvar. Tiden har gått så fort. Ska bli skönt att åka till Sverige en längre period. Tiden går ju nämligen ännu fortare när man är ledig, visserligen ska jag ju jobba, men ändå...

  Ska väl avsluta med att gratulera Jessica som äntligen har skaffat Facebook typ 100 år efter alla andra...

Hatar att komma på rubriker....

Så har det gått ännu en helg.. Den här veckan gick ju också himla fort eftersom jag var ledig måndag och tisdag. Läser om benvävnaden nu inför föreläsning och mikroskopitimme imorgon. Är ju inte det mest spännande man kan läsa om men vad gör man? Då är det mycket roligare med makroanatomin. Känns mycket lättare att förstå också, det är ju lite mer påtagligt. Fast mikroskoperingen är ju rolig, så får man nytta av bildtimmarna från grundskolan också. Vi sitter nämligen och ritar av allt vi tittar på i mikroskopet. Mycket högklassiga teckningar om jag får säga det själv. Har ett par killar i klassen som bestämt sig för att ta den lätta vägen och har skaffat en histologisk atlas istället för att rita. Det är väl ganska smart det med, iallafall om man inte är någon Picasso.

  Såg antagningsstatistik för medicinutbildningen här i Danmark och blev ganska chockad. För att komma in nu till Århus universitet så krävdes det bara 7,6 (motsvarar 16,9 svenska betyg). I Köpenhamn så krävdes det 8,8 som motsvarar mellan 19,26-19,35 i svenska betyg. Är så löjligt att man inte ens kommer in i Sverige om man "bara" har 20,0.
  Sedan så har jag varit på en infoföreläsning för svenskarna på universitetet. Det var svenska läkarförbundet som föreläste. Det var bara jag och Elin från min klass och när vi gick in i salen ca 10 minuter innan det började så var vi alldeles själva där tillsammans med föreläsarna. Kändes lite pinsamt, men sedan så troppade folk in. Bland annat så var det svenskar från elfte, alltså näst sista, terminen. Var himla skönt att höra att man faktiskt kan klara sig som svensk genom hela utbildningen. Annars var själva föreläsningen inte så super, de propagerade mest för att vi skulle komma tillbaka till Sverige efter utbildningen för att jobba. Men vi fick iallafall en mycket cool överstrykningspenna som ser ut som en spruta. Något att stajla med det. Så bjöds det ju också på kaka.

  Har dessutom varit väldigt duktig idag. Har stortvättat både kläder och sängkläder plus att jag har läst på inför imorgon, men nu är det bara slappa som gäller resten av kvällen.

Så var det dags igen..

Är nu tillbaka i Danmark efter ett härligt och enligt mig välförtjänt påsklov. Riktigt kul att träffa alla därhemma.
  Kom tillbaka igår med flyg. Flög med norwegian till Köpenhamn för att sedan byta och flyga med cimber till Århus. Det gör jag nog inte om igen. Eftersom jag hade bokat båda flygturerna separat så var jag tvungen att checka in bagaget två gånger, en gång i Sthlm och en gång i Köpenhamn. Dessutom så låg inrikesterminalen ca en kilometer ifrån ankomstterminalen så det vara bara att knalla. Jag hade i och för sig tre timmar på mig. Det var också ganska drygt, det blev ju att man satt på gaten och rullade tummarna i nästan två timmar. Nä nästa gång tar jag tåget till Århus, då kommer jag komma fram ungefär samtidigt som om jag skulle ha tagit flyget istället. Men man lär sig...
  På Köpenhamns flygplats träffade jag iallafall två andra svenskar från två av mina "parallellklasser" så det va lite kul. Däremot tog de ett flyg med SAS som avgick en halvtimme tidigare än mitt så jag va lite sur över att de skulle va framme före mig.
  När jag sedan landade i Århus så gick jag på flygbussen och där satt då de andra svenskarna... Deras flyg hade blivit försenat och jag kunde inte hjälpa att bli lite skadeglad. Men jag blev ju vanligt glad också eftersom det betydde att jag fick sällis in till centrum. Väl framme så gick vi till en kinakrog och käkade, mums mums, friterat! Älskar det.
  Har däremot lovat mig själv med att ta tag i träningen, har bestämt med Charlotte att börja gå på nåt aerobics-aktigt så det blir fart på fläsket.
  Annars så är vi på gång med att börja dissekera i skolan, ska bli lite spännande. Är så många utgifter bara. Man ska köpa både manual, förkläde + handskar och skalpellblad..... Imorgon ska jag däremot på en informationsföreläsning för svenskarna som läser medicin på Universitetet i Århus. Ska bli kul att se vilka de är först och främst. Har jättedålig koll på vilka som är svenskar utanför min egen klass. Jag tror iallafall att det var svenska läkarförbundet som kommer och pratar och så bjuder de på tilltugg, det säger man ju inte nej till!
  Tänkte också bara passa på och gnälla över att jag glömde min mobil i Sverige. Hade lagt fram allt som jag skulle ha med mig för jag vet att jag alltid brukar glömma något. Nu var jag däremot så stolt att jag hade kommit ihåg allt. Tills jag klev på tåget till Arlanda och kände på jackfickan för att kolla så att mobilen var med.... Men men så är det, man kan inte sfå allt här i livet. Nokian får väl ta en tripp med posten, om den överlever det vill säga.. Kanske får en anledning till att köpa ny mobil om inte annat.

The final countdown...

Nu børjar det minsann nærma sig. På fredag bær det av till Sverige. Det ær himla mycket jag kænner att jag måste gøra nær jag æntligen stiger på fastlandet. Sjælvklart ska jag hælsa på familj och vænner men det ær några saker till som ær ett måste....
  Før det førsta så blir det besøk till Gina Tricot før klædshopping. Denna hednastad har ju inte ens en Gina Tricot-butik! Dessutom så ær klædpriserna løjliga hær. Alldeles før dyrt alltså. Så Gina here I come!
  Det andra som ska gøras ær inhandling av Marabou, och speciellt Marabou Amigo. Just den sorten finns inte hær. Annars så finns det marabou i Danmark men till det smått otroliga priset ca 40 SEK før 200 g. Skrattretande. Har totalt bojkottat den danska marabou-marknaden.
  En tredje sak ær att æntligen køra bil. Kan inte førstå att jag faktiskt har saknat det så mycket som jag har gjort. Så en biltripp it is. Kommer ju dessutom att bli en tågresa ner till Uppsala før att hælsa på Mika och Jossan. Inte illa.

  Annars så ær det plugg nu som gæller. Missar ju fyra førelæsningar eftersom jag åker hem två skoldagar innan påsklovet egentligen børjar så jag måste læsa in dem sjælv. Førsøker hinna med så mycket som møjligt nu så jag slipper læsa på lovet.
  Skulle inhandla en toalettborste hær om dagen før hygienens skull och gissa om det var svårt att få tag på en alldeles normal, enkel toaborste. Jag hade ju tænkt mig en såndær vanlig plastborste før typ 10 kr som de brukar sælja på ICA. Men hær finns ju inte det eminenta ICA och mataffærerna hær verkar inte ha fattat att sæljer man WC-rent så kanske man ska sælja en toalettborste också? Det slutade med att jag gick hem med en såndær værsting borste med blommigt porslinsstæll och aluminiumskaft før en smærre førmøgenhet. 50 danska rakt ner i toaletten alltså.. Undrar hur det blir nær jag behøver byta ut den? Hoppas verkligen att det finns såna dær "refill"-borstar så jag slipper slænga hela spektaklet och ersætta den med en helt ny... Ja ja, snacka om i-landsproblem. Jag får væl va tacksam før min lyxtoaborste.
See you friday

RSS 2.0