Lilla julafton

Anna och jag har haft julklappsbyte nu så här på tisdagsmorgonen. Måste bara lägga upp bild på den perfekta julklappen jag fick:


Ett anatomiskt hjärta!

you can put the blame on me...

Lördag idag, imorgon 3:e advent. Går ju superfort, snart är det julafton ju! Fast något som nästan är större än julafton är examen som kommer nu snabbare än snabbast... Nästa vecka gäller det. Onsdag är det preparatexamen och torsdag skriftlig makroexamen. Har även fått reda på datumet för min muntliga histologiexamen, den 15 januari på morgonen. Ska bli så skönt att få allt över, så får man hålla tummarna också att man klarar det och går vidare till tredje terminen.

Idag har jag varit på stan och faktiskt lyckats inhandla en julklapp till lillebror och dessutom kläder till mig själv. Det har nämligen öppnat en ny Monkii och en Weekday-affär här i Århus. Jättemycket snygga kläder. Har dessutom tagit mig i kragen och varit på Fitness World tre gånger den här veckan. Tänkte dit imorgon också. Har äntligen blivit biten av the Anna-bug, hon tränar nämligen varje dag, ibland två gånger om dagen. Hon är duktig hon.
Jaja nu ska jag äta lite, man blir ju superhungrig av att shoppa...

At last!

Har äntligen kommit på hur man redigerar utseendet på bloggen. Blev riktigt snyggt faktiskt! Är lite osäker på typsnittet på den här texten men jag får väl fundera lite....

Santa baby..

Är inne i riktigt julhumör nu.. Har gjort iordning en julmusikspellista på datorn och favvisen är denna:

http://www.youtube.com/watch?v=lwcDlxn1LKs

Annars så har jag tagit lite mer kort på mitt jul-fejjande:

Min fina adventsljusstake! Lägg märke till högen med Strepsils i bakgrunden. Anna har tagit på sig den stora uppgiften att kurera min onda hals och har mig under strikt medicinering, som faktiskt börjar ge lite resultat.

Då det råder djurförbud på elevhemmet så har jag och Anna valt en liten kompromiss. Vi ville egentligen ha en kattunge som vi skulle döpa till Finn efter författarna till två av våra läroböcker, men det fick alltså bli Krokodilen Finn istället med sin lille son Sune som han har i munnen. Han bor på våra köksskåp och kalasar på dammråttor, mycket praktiskt och tystlåtet husdjur som årstiden till ära har fått en luva.

Har alltså gjort ischoklad ála LCHF med 86%-ig choklad. Ska bli smarrigt! Till saken hör att jag fick springa och leta kokosfett i evigheter. Tydligen har danskarna varit så smarta att döpa kokosfettet till Palmin, extremt missledande namn då jag har gått och trott att det har varit palmfett när det sedan visade sig vara kokos.. Jaja alla är ju inte lika smarta som svenskarna som utstyr sina tydliga silverpaket med texten COCOS. Tydligt och bra som det ska vara.

1. december 2009

Så har det ju äntligen gått över till december. Examen närmar sig med stormsteg. Jag tillbringar dagarna med att göra gamla examensuppgifter. Har även gjort en provapå-preparatexamen där man ska sätta ut namnet på olika nerver/muskler/kärl och liknande. Det gick faktiskt bra. Är iallafall nöjd, 13 av 18 rätt hade jag. På riktiga examen är det hela 36 preparat så det är ju lite mer då, men man fick ju iallafall en hum nu om hur man ligger till. Anna hade 17 av 18 rätt så jag är så stolt! Jag känner på oss att vi kommer kicka rumpa på examen senare om jag får säga mitt.

Ska för övrigt meddela att jag har ådragit mig en halsåkomma. Har ont i halsen, lite svullen och hostig. Inte bra nu med stora prov i antågande, men jag får hålla mig inomhus över mina uppgifter så blir jag nog bra igen snart. Pärlan får helt enkelt stå kvar i garaget. 

  Var ju på stor julklappsinhandling i lördags. Blev tyvärr inga julklappar inhandlade, så kan det gå tyvärr. Men jag köpte iallafall ett halsband till mig själv (var rea på Pilgrim) och röda ljus till adventsljustaken samt en våg så jag håller koll på min viktnedgång. Hittills är det 3 kg och åtskilliga cm som försvunnit. Det är himla skönt att kläderna sitter lite bättre nu. Enda nackdelen är väl att jag måste göra fler hål i skärpet eftersom det blivit för långt, byxorna är ju nämligen också för stora nu och ett för långt skärp gör ju ingen nytta.

  Har även juldekorerat lite här hemma. Julgardinerna är uppe och jag har även köpt Julstjärnor, blommorna alltså... Ska nämna att när Anna kom hem i lördags så var julmusiken på högsta volym och jag stod med strykjärnet och röda gardiner i högsta hugg. Nedan följer bilder på resultatet:

Bokhyllan har blivit utstyrd med ljusstake och Julstjärna.

Min personliga favorit, fönstret, blir väldans mysigt på kvällen med ljuspyramiderna... Man får försöka tänka bort det väldigt ickevinter-lika landskapet utanför... Adventsljusstaken står i köket så den kom inte med på bild tyvärr.
 

Anna får ibland paket av sin mamma på posten, den senaste gången innehöll det reflexväst och sportsockor som Anna så fint demonstrerar. Anna är ju en löpare av rang och då måste man ju se till att synas i mörkret och dessutom ha strumpor med andasfunktion...

Nu ska väl jag återgå till mina examensuppgifter.

RSS 2.0