Das Augenspiegel

Vi har haft undervisning i oftalmologi, eller ögats sjukdommar, idag. Vi har lärt oss hur man oftalmoskoperar, dvs kollar in på ögats näthinna genom pupillen. Livet som läkarstudent innebär nästan alltid att "prova på egen kropp". För att kunna få en så bra bild som möjligt in i ögat så ska pupillen vara stor. Detta uppnås genom att droppa i sypatomimetika, en vätska som efterliknar det sympatiska nervsystemets verkan på ögat.
Dessa bilder är inte photoshoppade.
Andrea och jag efter avslutad lektion, på väg in för att köpa lite fika inne på tandläkarnas kafeteria. Man undvek onödig ögonkontakt med kassörskan.

Och jag ska ge allt vad jag har till denna underbara karl, så han blir min för hela livet.

På egen begäran så kommer här nu en kort presentation av min oäkta hälft. Utifall man undrar var man fiskar upp ett sådant kap som detta, så ska man söka sig till Heidi's Bier Bar i Århus centrum. Nu har han dragits med mig de senaste 2 åren och 7 månaderna.
  Från de öde markerna i mitten av Jylland hittar man en liten by med ca 4000 invånare, där föddes för 27 år sedan lille Anders. Nu är han en lagom tjock karl i sina bästa år, som arbetar nere i maskinrummet på färjan mellan Själland och Bornholm varannan vecka. Mycket praktiskt arrangemang, eftersom man inte hinner tröttna på varandra, utan snarare blir överglad varje gång det är dags för en vecka hemma med mig och Katten. Sedan är det ju inte alltid lika lätt att bo med en som mig, som tjatar om barn, hus och giftermål, men han tar det med tålamod och en smula nervositet.
En bild på föremålet för min affektion:
Eller föremålen ska man väl säga. På soffryggen ligger ju min hårbollsbäbis. Resultatet av ett ögonblick av svaghet hos Anders då han gav mig tillåtelse att skaffa katt. Ett heligt djur i mina ögon som får göra som hon vill.
 
Sådär. Nu vet ni lite mer om den som har varit så tursam att träffa mig. 
 

Livet leker, lever liket?

Har styrt kosan norrut, mot Ålborg närmare bestämt. Eller Aalborg som det så gammaldags stavas här. Ska spendera sju dagar spritt över två veckor på neurologisk avdelning på Aalborg Universitetshospital. Eftersom det är en dryg timmes pendlingsavstånd så har vi tilldelats varsitt rum i en korridor.
Läkarstudenter lever ett glamouröst liv.
 
Ge mig en Mac och en säng så klarar jag mig. Självklart ska studielitteraturen räknas med. Sitter för tillfället och läser om blodproppar/blödningar i hjärnan. Det bilden inte förtäljer är att på sängkläderna står det "De Förenade Ångtvätterierna", fast på danska såklart. Man sover aldrig så gott som i sjukhussängkläder! Alla borde få prova någon gång i sitt liv. Så kliniskt rent liksom.

Skammen

Har sett En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Isamil på Malmö konserthus idag! En födelsedagspresent från systeryster. Så himlarns sjukt bra! Skynda er gå och se!

Har mottagit klagomål från min oäkta hälft om avsaknad av presentation av just honom. Ska knåpa ihop något med tillhörande bild. Man ska ju vara stolt och visa fram och allt det där. Imorgon styr kosan hem till Århus igen!

RSS 2.0