Advent

Har idag firat första advent hemma hos Elin med pepparkaksbak och glöggfika.
Gårdagen, eller framförallt kvällen spenderades hos Ayhan som bjöd några (favorit-)personer på middag. Ytterst vällyckat.

Väderleksrapport:



Mer snö alltså. Mysigt till tusen.


Kunde inte låta bli.....

Lanvin

Var på julklappsshopping på stan idag. Julklapp till Jessica är inhandlad. Sedan är det ju alltid så att när jag letar efter saker till andra så hittar jag bara saker till mig själv.
  Jag gick in på H&M tillsammans med Trisha, som var min medbrottsling till det jag nu kommer berätta. H&M brukar ju med jämna mellanrum sälja ut billigare versioner av kollektioner skapade av stora modehus. Denna gång var det franska Lanvin som var skaparen bakom den nya kollektionen. Har hört att den blev utsåld på några få timmar i Sverige. Döm då av min förvåning när stora delar fanns kvar på H&M inne i Århus! Vi blev som galna och förbannade de dumma danskarna som inte förstod innebörden i det hela. Jag plockade genast åt mig en stor bakelse till klänning efter att Trisha insisterade (!) på att jag skulle prova.

  Det hela slutade med att bakelsen följde med mig hem och ska bo med mig för alltid. Jag ska ha den på julafton är det tänkt. Längtar!!!!


Struttade omkring på stan med denna jättepåse och kände mig extremt glamourös.


Mästerverket.



(Bemärk att jag inte går in på priset här, låt oss bara säga att det blir ingen iPhone i år)

Första snöstormen


Vad som inte riktigt framgår av bilden är att snön yr för fullt.

Tänkte väl också säga att jag har ett par saker att tillägga till min önskelista; House M.D.-säsongerna på DVD och en värmeborste till håret.

Varde ljud.

Tänkte väl lämna en liten uppdatering på min otoskleros-operation, men ska först beklaga mig över blogg.se's värdelösa bildhantering!! Hade tänkt ladda upp en bild på årets första snö, men det gick inte. Jag återkommer med det helt enkelt.

  Mitt stackars öra var det ja. Jag opererades ju som bekant den 11 november och hade innan läst olika skräckhistorier om folk som inte kunnat ta sig ur sängen på en vecka efteråt eftersom de var så yra. För er som inte vet så ligger ju balansorganet i innerörat. Jag däremot mådde fina fisken. Tryckte i mig ett glas saft och två ost- och skinktoasts direkt efter operationen. Jag var galet hungrig eftersom jag var tvungen att vara fastande. Själva operationen pågick ju under lokalbedövning. Jag såg framför mig hur jag kunde ligga och titta på en skärm medan de filmade operationen med små titthålskameror, så hade jag ju kunnat komma med små uppmuntrande tillrop som: "Akta nervus facialis!!" eller "Ta det lugnt nu dr. Lars!". Verkligheten var lite annorlunda. De nedlät sig att täcka över hela huvudet, förutom ett hål för örat, på en nyfiken läkarstudent med ett grönt, sterilt skynke. Dessutom var jag tvungen att ligga blickstilla.

  I början så kändes det som att man hade lagt ett lock över örat och jag hörde extremt dåligt. Första dygnet var helt tinnitusfritt och jag prisade Gud och dr. Lars, men mest Lars. Sedan började tinnitusen komma tillbaka och med ökad styrka. Då förbannade jag Gud och dr. Lars, men mest Gud.

  Nu har det ju så gått ett litet tag och locket för örat har börjat släppa. Min första ljudliga uppenbarelse kom igårkväll då jag hade lagt mig för att sova. I kökshalvan av min lilla enrummare har jag en köksklocka med sekundvisare på väggen. Det är flera som har förbannat denna klocka eftersom den tickar så mycket. Jag har aldrig förstått problemet eftersom jag aldrig har hört den. Plötsligt händer det.... Jag hörde igår ett tickande ljud när jag låg i sängen och kunde inte koppla vad det var. Sedan slog det mig ju. Klockan! Min andra uppenbarelse kom nu i eftermiddags. Jag kom hem från skolan och bredde ett par mackor i köket när jag plötsligt kände mig tvungen att vända mig om och kolla på klockan för den lät så mycket. Jag har aldrig tidigare reagerat på att klockan tickar trots att jag har stått precis under den. Men nu för första gången så kan jag faktiskt höra den utan att stå med örat tryckt mot den.
  Så nu kanske ni tror att jag tycker den är irriterande när jag kan höra den hela tiden, men jag ska säga er att det är nog det vackraste jag hört på länge! 

Mer Jul.

Jag är en lugn person med takt och ton, måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still och det ska mycket till innan jag blir exalterad.
Men jag har en last som håller mig fast i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut och snön ligger djup och slädarnas medar slinter.

Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor.
Bjällerklang som ackompangemang, på alla julens skivor.

Jag vill ha mer jul ...


Första glöggen inhandlad. När man hittar svensk kvalitetsglögg måste man passa på.


Mysbelysning.




På den andra sidan

Jag har överlevt en otosklerosoperation under lokalbedövning. Det jobbigaste var väl när de borrade i örat. Det blev ju sånt fasligt liv.


Vid liv.

Att man blev såhär snygg på kuppen också är ju inte fy skam.

Tjohoooo!!

Jag ska få ett nytt kylskåp! Förhoppningsvis idag. Har precis haft besök av vaktmästaren, (en snygg kille i 30-årsåldern med engelsk brytning), eftersom mitt kylskåp började sjunga på sista versen. Jag fick inte ner temperaturen mer än till 11 grader vilket ju gjorde att alla mjölkprodukter blev dåliga så himla fort.
  Har tidigare haft dålig erfarenhet av danska vaktmästare då de verkade vilja vara förtidpensionerade istället för att jobba med det de gjorde. Men denna kille var det fart i! Hade jag varit 50+ så hade jag bjudit honom på kaffe och kakor bara för att få hålla kvar honom lite längre.

När man börjar veta för mycket.

Finns en massa listor ute på internet som skämtsamt listar de orsaker som finns till att man vet att man är läkarstudent. Jag har upptäckt en egen orsak idag. Eller vid en okristlig tid imorse ska jag väl snarare säga.

  Jag vaknade kl 6 (!) idag då jag inte börjar skolan förrän kl 14(!) av en djävulusisk värk i magen. Alltså en sådan värk som nästan gör att man trillar av pinn på direkten. Min hjärna började direkt gå igenom olika sjukdomstillstånd som kunde orsaka denna smärta. Jag är fortfarande imponerad över min tankeförmåga vid denna tidiga timma.

Mina möjliga sjukdomar:

  • Extrem mensvärk, sådär så att hela stratum basale skulle till av avstötas direkt, på en gång liksom. Det som talade emot detta var den totala avsaknaden av just mens, nu har jag sagt det också....
  • Ileus, jag fick nämligen lite illamående när smärtorna var som värst och tänkte att nu kastar jag upp mitt eget tarminnehåll.
  • Appendicitis, jag letade fram min "Indre organer"-bok då jag tyckte att smärtan var lokaliserad lite mer åt höger. Jag var snart i färd med att trycka på McBurney's punkt på spinoumbilicallinjen och försökte avgöra om det smärtade mest när jag tryckte eller när jag släppte.

  Jag letade till slut upp jourhavande vaktläkarens telefonnummer och var nästan beredd på att ta mig in på akuten när jag kände att det helt plötsligt började ge med sig litegrann. Jag bestämde mig för att försöka avvakta lite och sova. När jag sedan vaknade nu vid halv elva så hade det gått över. Mycket märkligt, men jag inser nu att det var nog ett undermedvetet test jag gjorde för att se om jag klarar av att tänka rationellt under pressade förhållanden. Jag har gett mig själv MVG.


SMÅ

Var på svensk-middag i lördags med SMÅ, eller Svenska Medicinare i Århus. Det var bara jag och Trisha från klassen som kunde gå, men totalt var vi ca 50 stycken svenskar som fick en hel övervåning för oss själva på Det Grønne Hjørne inne i stan. Det är en medelhavs- och mellanösternrestaurang med stor buffé. Supergott och billigt var det så dit måste jag igen.
  Det var hur konstigt somhelst att vara med så många svenskar. Man är ju så van nu vid att alla runtomkring en talar danska och helt plötsligt så var det bara svenska.
  Jag sov dessutom över hos Trisha och hade det så mysigt så med 2½ men och en riktig dunderfrukost sen på morgonen.

Innan vi åkte in till stan för att mötas upp på restaurangen så tänkte vi ta oss ett varsitt glas vin från min medbragda flaska, bara för att upptäcka att Trisha inte hade någon korkskruv. Jag kläckte då följande idé:

       
För dem som inte ser vad jag gör så har jag skruvat i en skruv i korken och är nu i färd med att dra upp den med tång.

  För att tala om en helt annan sak så har jag fått flera telefonsamtal från Sverige där familjen vill veta vad jag önskar mig i julklapp. Nu har jag kommit på att jag önskar mig en ny digitalkamera och dessutom mattallrikar/djupa tallrikar ur Rörstrand Vieta-serien. Så, nu vet ni :)

RSS 2.0