Sorry

Har äntligen fått tummen ur efter månader med skrivarpapper och häftmassa som enda insynsskydd för toafönstret. Jag har levat i skräckfylld ovisshet om det faktum att någon kanske faktiskt kan se in medan jag duschar eller gör något annat onämnbart.
  Idag tog jag mig alltså till min lokala bygghandel Silvan! Väl där så köpte jag en rulle självhäftande, frostad fönsterdekoration. Så voilá;

         

Den lilla hästfamiljen fick jag med mina hyllremsor som jag beställde från en internetbutik. De var alltså med som en liten överraskning i paketet :)

  Jag är iallafall ledsen alla eventuella spekulanter, nu är butiken stängd och jag får min privacy, tack så mycket.

"I always get the fuzzy end of the lollipop"

Har tillbringat dagen med att kolla på Some Like It Hot (I Hetaste Laget) med Marilyn Monroe och Tony Curtis från 1959. Riktiga puddingar båda två och faktiskt en superrolig film.



Sedan så kollade jag på Kameliadamen med Greta Garbo från 1936 och jag måste säga att hennes klänningar gör mig fruktansvärt avundsjuk.


Wunderbar.

Har kommit på att jag önskar mig flera av de här gamla klassikerfilmerna i julklapp. Älskar att kolla på dem.

Maskerad

Här kommer lite bilder från Annas magnifika maskeradfest igår. Tyvärr lyckades jag inte fånga Helene på bild, som för övrigt var utklädd till Mikael.


Arrangören herself som Mia i Pulp Fiction.


Jag i egen hög person. Något översminkad kanske, men glamourös som tusan.
 Guess who?


Allas vår Elin som flygvärdinna. Hade med sig egentillverkad rekvisita och utförde en noga inövad säkerhetsdemonstration.


Kvickly har tydligen börjat tillverka flytvästar nu också, bra koncept för en matvarukedja.

Hurra!

Min kamera har återuppstått lagom till Annas maskeradfest ikväll. Ren och skär lycka! Jag tog en chansning och köpte nya, danska batterier istället för de tjeckiska jag hade sedan Prag-resan. Tydligen så är tjeckiska batterier kamera-förstörande för när jag stoppade i de danska batterierna så fungerade allt som vanligt. Konstigt, men men, huvudsaken är att jag kan ta bilder ikväll :)
Ska inte avslöja vad jag ska klä ut mig till utan får lägga ut en bild sen så ska vi se om det är någon som kan gissa......

For the sake of health.

Jag har precis slagit på elementet för första gången sedan jag flyttade in i april. Temperaturen utomhus börjar ju lägga sig under 10 gradersstrecket och då jag har stora altandörrar och liten lägenhet så sjunker inomhustempen med en rasande fart. Har försökt vara tapper och stå ut för värmeräkningens skull, men nu fick det vara nog. Anledningen till att jag gav upp var väl för att jag de senaste nätterna har sovit med strumpor, mysbyxor, t-shirt och munktröja på mig. Eftersom det inte har varit nog så har jag även haft duntäcke, överkast och filt på mig med. Det är då man börjar fundera på att skruva upp värmen en aning. Nu är det alltså gjort och jag känner redan värmen sprida sig här inne, mysigt!!
  Dock blandas mysfaktorn med en lukt av bränt damm, vilket får mig att dra den slutsatsen att jag nog skulle ha dammat av elementet innan.....

Ursäkta Yoga-freaks!

Har upptäckt ett faktafel i mitt tidigare inlägg där jag så fräckt påstod att hjärnan blir hög på syre vid andningsövningarna man utövar under ett yoga-pass. Det korrekta skulle vara att jag skrev att blodet blir högt på syre och hjärnan blir därmed utan. Detta på grund av det ökade pH't i blodet, som inträffar då man ventilerar ut för mycket koldioxid, så kallad respiratorisk alkalos. För högt pH i blodet gör att hemoglobinet i de röda blodkropparna binder syret hårdare istället för att frisläppa det till omkringliggande vävnader (inkl. hjärnan).
  Svimningskänslorna kommer då av syrebrist, ganska logiskt, men fortfarande vanvettigt enligt mig och inget jag går och övar på precis......

Så se på mig Mickey!

Jag och Anna var på vår första riktiga Thai-boxningslektion igår kväll. Undervisaren hette Mickey och medan vi väntade på att han skulle dyka upp så roade vi oss lite hånfullt med att sjunga Carolas "Hey Mickey" medan de andra deltagarna gav oss diskreta blickar av avund inför vår fantastiska känsla för ton.
  Helt plötsligt kommer det in en riktig testosteronklump och sången fick därmed en helt ny innebörd, Mickey lät plötsligt mycket manligt och jag övervägde en sekund att ge det namnet till min förstfödda. Jag sa till Anna att hur det än går så kommer det vara värt det.
  Det visade sig att man inte skulle låta sig luras av de åtskilliga muskellagren som var packade på Mickeys kropp, han gjorde nämligen luftsparkar alá Bruce Lee. Dessutom kunde han varenda låt under passet utantill. På grund av det så hade han tränat in lite olika moves till olika textrader i sångerna. När Nelly sjöng "take your shirt off" så drog han tex upp tröjan. Måste jag tillägga att det bara var tjejer i gruppen? Och att hans nästa pass redan är fullbokat så jag och Anna kommer att behöva vara ute i god tid hädanefter.

  Jag tror jag talar för oss båda när jag säger att Mickey är vår Gud, och Thai-boxning är religionen.

Take a walk on the wild side.

Har startat en liten slags upptäcktsresa tillsammans med Anna där vi provar på olika träningsformer på vårt Fitness World. Har hittills testat thai-boxning, step och yoga. Yogan testades så sent som idag. Jag ska lämna en liten rapport tänkte jag. Som varande en människa lidandes av extrem stelhet så var det inte så konstigt att jag var lite orolig inför detta pass. Mina farhågor besannades. Jag kände mig som Stig-Helmer i Hälsoresan. Dock var jag inte sämst vill jag påpeka. Vi gjorde olika balans- och stretchövningar och jag måste säga att balansen var helt ok. Det var däremot mina stackars senor som skrek av förtvivlan över att helt plötsligt behöva sträckas så till den milda grad att jag skakade i hela kroppen.
  Men nu var ju inte min oböjhet det värsta. Till detta följde det andningsövningar som skulle "rena" kroppen från slaggprodukter och toxiska ämnen. Detta är inget man som instruktör ska avslöja inför två ytterst vetenskapligt lagda läkarstudenter. Både Anna och jag rullade ögonen åt sådana dumheter. Jag kan säga till alla yoga-freaks att den känslan av att vara i "kontakt" med ditt inre och kosmos och allt det där beror endast på att hjärnan blir hög på syre och kroppen tömd på koldioxid och inget annat. Efter de där totalt livsfarliga andningsövningarna så kände man sig nästan ämnad för inläggning på sjukhus med svimningskänslor som främsta symptom.

  Nog tjatat om yogan. Vi fick luftat vår upprördhet i en av skolans matsalar över lite lunch. Sedan infiltrerade Anna mig med omoraliska principer som fick mig att skippa eftermiddagens lektion. Vi stack helt enkelt ner på stan istället. Båda kände sig lite farliga så det slutade med att Anna fick sitt blonda hår färgat svart av mig och hon fick klippa mitt hår. Båda blev ursnygga. Här är mitt resultat:



Så blir det nog att jag färgar det imorgon skulle jag tro. Då blir det dessutom ytterligare en omgång thai-boxning som jag kan rekommendera. Inget flum där inte utan bara slå och skrika.


The life of a stud.med.

Jag och Anna åkte in till fredagsbaren på universitetet igår. Innan dess så bestämde vi oss för att öva våra medicinska färdigheter. Det resulterade i detta:



Vi tog helt enkelt en varsin A-gas. Den bortersta sprutan är fylld med mitt blod och den närmaste är Annas, for the record. Här kan man ju även se hur sedimenterat blod ser ut eftersom bilden är tagen ett antal timmar efter att vi sög ut det. Det ljusa är blodplasman som är lättare än de röda blodkropparna.

  Vi funderade ett tag på att göra en Angelina Jolie/Billy Bob Thornton och hälla varandras blod i små ampuller och använda som halsband.

Nedan följer några bilder från min födelsedagsmiddag:





Praha III

Har nu fått tag på lite fler bilder sen min och Mikas Pragresa. Mika är den eminenta fotografen och jag har piffat till bilderna i Photoshop efteråt:


Operan


Vakttorn in mot Gamla stan.


Nationalteatern


Utsikt över Karlsbron


Lilla jag.


Mika tillsammans med en gubbe som hyllar kommunismens offer.


Slussen


Lite fin utsikt


Uppe vid en botanisk trädgård med tillhörande observatorie.


Utsikt ifrån höjderna.


Vi tog oss även in i ett sk Lustigt hus med speglar. Det här är jag efter hundra år utan BH.


Mika på en av alla restauranger vi besökte.


Vår Holy Bible: Prag-guiden!


Vårt Holy Place: En underbar godisaffär där de gjorde allt godis själv.


Här har jag precis inköpt chokladdoppade jordgubbar och poserar utanför Swarovskibutiken där det fanns mycket fint, vars priser endast tillät fönstershopping.

Om livet vore så enkelt...

Är inne i en riktig Disney-period nu. Har sentimentalt suttit och gråtit till Lejonkungen och Lilla Sjöjungfrun. Ikväll var det dock den hyfsat nya Enchanted som stod på schemat. I denna film så driver de lite med tidigare "kärlek-vid-första-ögonkastet"-filmer. Jag postar med ett litet klipp, det bästa börjar inte förrän vid 3:23 så de otåliga får spola fram dit.



Har seriöst börjat överväga att samla alla Disney-klassiker på dvd, men det kanske skulle vara lite väl extremt?

RSS 2.0