Allt för vetenskapen

Har idag haft första dagen på en övningskurs i Klinisk Biokemi. Vi tog blodprov från varandra och kollade koagulationstiden. Jag och Elin arbetade självklart tillsammans och rockade fett när det gällde själva blodprovstagandet.
  Jag kan avslöja att jag har en alldeles normal koagulationstid på 22 sek. Kan vara skönt att veta. Imorgon är det mätning av glukosupptaget som gäller. Jag är försöksperson och ska möta upp kl 8, fastande. Därefter ska jag dricka en sockerlösning och mäta blodsockret varje kvart i två timmar efter det. Så får vi väl se om jag har diabetes eller inte. Spännande. Som om det inte vore nog så ska jag ha med mig mitt morgonkiss också. Trevligt värre. Jag har fått ett tisglas till ändamålet. Jag kommer sitta på bussen imorgon och skamset känna medresenärernas brännande blickar på min väska som kommer innehålla alldeles färskt kiss. För det är väl något alla måste se att man går och bär på? Man kan ju inte knalla obekymrat omkring med mänskliga avfallsprodukter utan vidare?
  Iallafall så ska det användas till att mäta mängden glukos och ketoner i urinen. Den här veckan kommer vara himla bra för mig eftersom jag är lite hypokondrisk. Nu kan jag radera blodsjukdom från listan av möjliga diagnoser.

Elin har avpipetterat vårt blod i provrör som ska värmas upp i vattenbadet nedan.

Efter uppvärmning så tillsatten det en testreagens innehållande vävsextrakt och calcium. Därefter så mätte vi tiden det tog för blodet att koagulera.

Livet är en schlager

Ska alldeles strax åka till Elin & Louise (hehe, humor, vi får väl hoppas att de inte kör utför ett stup, nån som fattar?) för att kolla på melodifestivalen samt äta middag. Jag fick i uppgift att handla in vin samt vaniljsås. Klarade det med bravur.
  Då jag har varit ute och cyklat mest hela dagen, känns det som, så blir det bussen ikväll. Hittade ett klippkort med åtta (!) resor kvar på i en av mina väskor. Ibland har man tur. Kanske skulle köpa en skraplott?

Burr

Har precis kommit hem efter att ha gjort min plikt som Förste Hästskötare Av Ordning, anser själv att det är ett livsviktigt ämbete och har därför gett det egen titel. Pompöst, som det ska vara. Kära Anna hade skaffat nytt bett så poppon var så foglig så. Jag tror jag har nämnt det förut, men det tål att nämnas igen. Cykelvägen till stallet är 10,03 km. Jag har mätt med gps'en på min mobil. Detta är alltså enkel resa. Puh.
  Nu är jag genomfrusen och ska hoppa in i en varm dusch. Därefter ska jag skämma bort migsjälv med en hemmagjord semla!

Semla

Har bakat semlor idag, samt tvättat, bäddat rent och plockat undan. En riktig husmorsdag med andra ord.


Tyvärr blev bullarna något degiga då min ugn inte är att lita på. Men gott var det iallafall.

Sanctum

Då jag är stolt teliakund så fick jag erbjudande om att få köpa två biljetter till priset av en till förpremiären av James Cameron's nya film Sanctum. Den ska visas ikväll i 3D. Ska bli så himla spännande!! Tror att den är väldans bra jag. Cameron's tidigare filmer har ju icke varit att förakta så att säga. Min date för kvällen blir ingen mindre än Trisha. Trevligt trevligt.

Off I Go

Drar iväg till Anna för lite mys och vin.


Alltid redo. Man vet ju aldrig hur det här kan sluta.

I'm a wild one

  Har haft ett litet problem som jag just nu har lite dåligt samvete över. Jag beställde denna klänning från internet och fick ett spårningsnummer från budfirman. I fredags så stod det att klänningen var levererad till privatadress och att en viss René Andersen hade signerat. Jag känner ingen René, dessutom upplystes det ingen adress. Jag trodde helt enkelt att de slarvat bort min order. Eller levererat den till fel person. Jag kontaktade internetsajten och ska få alla pengar tillbaka eftersom de inte kunde lokalisera ordern.
  Idag fick jag en tullräkning (eftersom klänningen kommer från USA) från själva budfirman och ringde då upp dem för att snällt förklara att jag inte tänker betala för något jag inte fått. Tanten i luren (den tredje i ordningen) frågade om jag inte kollat med grannarna? Är man inte hemma så dumpar de tydligen paketet hos första bästa granne. Jag gick ut till postlådorna och såg att på 49B bodde ju en René. Har precis knackat på och han hade ju självklart min klänning. Stackars René måste lida av akut folkfobi eftersom han inte kunde bemöda sig med att knacka på två dörrar bort för en vecka sen när paketet kom och sparat mig all möda.
  Men men, klänningen är min till endast tullpris. Resten får jag ju tillbaka, för trots att det sticker i samvetet så berättar jag nog inte att klänningen kommit tillrätta......
  Och hur dumma är budfirman UPS egentligen som inte meddelar åtminstone att paketet är avlämnat hos en granne?! När jag ringde så hade de inte ens info om det utan enligt dem var paketet lämnat till en René på 47A. Men han bor ju för tusan inte här! Tur att stackars René var en ärlig person som inte gjort sig av med klänningen för att tjäna en hacka.

Hjälp

Ska erkänna att jag med lite jämna mellanrum brukar drömma mardrömmar om att folk dör (sätt tänderna i den Freud!), men det har aldrig varit så obehagligt och verkligt som inatt. Nu var det faktiskt så att jag drömde att Tilde blev sjuk och dog, jätteplötsligt. Så himla obehagligt, och jag fick bara reda på det av en slump.
  Jag vaknade faktiskt av att jag stortjöt på riktigt. Alltså jag grinade så jag skakade, det var det värsta jag varit med om. Usch och fy. Har hört att om man berättar om sina drömmar så kommer de aldrig igen. Så vi får väl hoppas på det.

I walk alone....

.... men lika bra är väl det. Glad Alla Hjärtansdag på er! Har firat med att bara läsa ett kapitel i Rhoades & Bell idag, samt fika på stan med Trisha.

  Någon som vet hur lång tid det egentligen tar att driva upp en mango?! Jag går och tjuvkikar i krukan varje dag. Jag duschar och vattnar som om det vore min bebis (när man bor själv så blir man lite konstig), men det händer inte ett dugg. Jag är mycket besviken.

  Har köpt kycklingfärs på affären idag, det ska ju vara nyttigare än vanlig köttfärs.. Vi får väl se hur det smakar, är skeptisk, men varför skulle det egentligen vara konstigare än annat malet kött?

   Jag blir galen på blåsten!!!! Idag har det varit vad meterologerna kallar "svag kuling". Jag kallar det "Håll i dig för tusan så du inte hamnar i närmaste träd!" Det blåser något galet starkt. Men vi har iallafall ingen snö, tack och pris.

  Sist, men inte minst ska jag nämna att jag börjar bli förkyld. Har känningar i halsen så jag har laddat upp ett förråd med Strepsils för att tackla den stackars förkylningen stud.med-style.

För att visa hur mycket jag tycker om er alla så bifogar jag ett hjärta, dagen till ära:

Is this all we get to be absolute?

Man kan ju lugnt säga att examensläsningen har gått igång. Jag skulle behöva tejpa alla mina fingertoppar så jag inte biter av naglarna helt. Har spenderat dagen med att göra gamla examensuppgifter i cellulär fysiologi. Jättekul. Imorgon blir det läsgruppsmöte med Elin. Vi får hoppas att jag minns något av det jag läst.


Trogna följeslagare genom denna process. Vi delar någon slags hatkärlek. Något jag kan informera om är att på universitetet så refererar man inte till boktiteln, utan till författaren. Tex "jag ska läsa i Rhoades & Bell idag". Lite lustigt, de får nästan som egna personligheter. Ovan har vi alltså Flemming, Brodal och just Rhoades & Bell.


Har tusen miljoner olika fysikformler i huvudet känns det som. Eller iallafall frånvaron av tusen miljoner fysikformler.

Helleuu!

Trots det faktum att svt har valt att lägga upphovsrätt på Antikrundan så det inte längre kan visas utanför Sverige (bara för att jäklas) så är det ändå en bra dag. Ikväll blir det Spårlöst!! Funderar på att göra en kopp varm choklad för att höja mysfaktorn.

  Åter till Antikrundan då jag förstår att det måste anses som chockerande nyheter. Jag märkte detta i torsdags då jag som vanligt gick in på svtplay för att avspela senaste avsnittet av just Antikrundan. Jag är ett troget fan och missar inte en enda av Knut Knutssons värderingar. Döm av min förvåning då det kommer upp ett meddelande på skärmen att pga upphovsrättslag så kan inte det begärda programmet visas utanför Sveriges gränser. Vafalls!? Här har jag suttit och kollat på de första tre avsnitten och helt plötsligt ska det trilskas. Anledningen att jag inte skrivit om det tidigare är för att jag var ju tvungen att bearbeta detta trauma. Då jag är en vän av ordning (fick diagnosen Asperger på facebook) så kan ni föreställa er att detta var något som ödelagde mitt liv as I know it. Jag har mina tvrutiner, utan dem är jag inte mig själv. Nu har jag försökt på alla sätt att få se på avsnittet. Jag har varit in på svtplay.se varje dag utifall de ändrat sig, samt letat efter uppladdade versioner på internet. Då Antikrundan inte är ett särskilt internationellt gångbart program så kan ni ju se svårigheten i det senare. Jag överväger seriöst att skriva ett klagobrev till svt. Vad gör de med alla licenspengar egentligen?? Vet hut! Jag ska underteckna mitt klagobrev med "Besviken", det borde lära dem.

Apropå något helt annat så tänkte jag visa en bild på Jessica som jag snott av henne och gjort iordning:




Hål i min Kevlarsjäl.

Jag har planterat mangon!!

Krukan står beredd med jorden. Värmer upp den på elementet eftersom jorden nästan var frusen.


Mangon planterad! En Monkii-påse med lufthål får utgöra växthus.


Man kan skymta den stackars mangon i mitten. Hoppas hoppas bara att den börjar växa :)

  Igår var jag på fest hos denna snygging:

Vi hade supertrevligt med en massa folk. Det bar även av till Heidis Bier Bar som nog är mitt nya favvisställe för tillfället.

Jag har lärt mig ett nytt sätt att snygga till huden i Photoshop. Den får det där lite porslinsaktiga modellutseendet, blev snyggt faktiskt.

Fattar inte att jag aldrig lär mig att sträcka på halsen. Måste förövrigt påpeka hur snygga vi är i håret.

Ängkli'en!!

Kom på att jag nog totalt sjabblat upp kodmallen, så när jag återställde den så blev ju bloggen som ny! Me mucho gusto!

Nu då?

Nu har jag gjort ytterligare ett försök till att fixa layouten på bloggen... Hoppas det har blivit bättre nu? I min dator ser det hur dumt ut somhelst men gick efter iPhonen den här gången istället, eftersom den har mycket mindre skärm...

Second all over again.

Har äntligen gjort om bloggen och vill gärna ha lite feedback på hur det ser ut i allas datorer... Då min har en ganska bred skärm så kan det ju bli lite konstigt för dem med mindre har jag ju uppdagat, men nu ska det förhoppningsvis fungera.

Iallafall så är ju 5:e terminen nu i full gång och här sparar vi inte på krutet. Slutade kl 13 idag men satt kvar till klockan 18 och läste. Därefter gick ögonen i kors så jag cyklade hem och intog något så lyxigt som flingor och mjölk. Bakade dessutom scones igår så jag tror nog att det blir en sån till nattamacka lite senare.

  Jag fyllde på med luft i cykeldäcken igår och allt som tidigare känts så jobbigt blev plötsligt mycket lättare. Pärlan och jag susade fram på Århus cykelvägar, jag med ett dumt flin, Pärlan med sitt vanliga, pärlemorosa stenansikte. Men vad hade jag väntat mig? Det är ju trots allt en cykel.

  Jag är medlem i en grupp på facebook där man kan lista olika anledningar till varför man vet att man är läkarstudent. Häromdagen kom denna upp: "Du vet att du är läkarstudent när du sätter på ett avsnitt av Grey's Anatomy eller House M.D. för att få en pause från ditt pluggande". Haha så himla sant och så himla nördigt. Båda serierna är ju sjukhusserier och de bästa tycker jag. Sitter nämligen och laddar upp senaste avsnittet av Grey's Anatomy nu, för avkopplings skull :)

RSS 2.0