Praha

Är tillbaka efter en mycket trevlig minisemester i Prag tillsammans med Mika. Prag kan verkligen rekommenderas, speciellt maten! Superbilligt och supergott, vi kom undan med en tvårättersmiddag samt ett glas vin för endast 80 kr per person. Man behövde alltså aldrig gå hungrig.
Lite bilder på min övriga shopping:

En mycket snygg tekanna, eftersom jag dricker så mycket te.


Mitt knepigaste köp är väl egentligen en nostalgitripp, mormor hade såna här ryska dockor när jag var liten.


Dessa parfymflaskor fanns i alla olika storlekar och utsmyckningar, och jag gillar ju som bekant lite pråliga grejer.


Tyvärr lite suddig bild, men mitt dyraste köp var dessa silverörhängen med gröna bärnstenar. Tjeckien är kända för sina bärnstenar och granater, men eftersom den senare är lite över min prisklass så fick det bli bärnsten.

Förutom detta så fixade jag naglarna, alltså med fransk manikyr, så nu är jag så snygg så!

Var för övrigt på sjukhuset idag med mina öron. Fick göra min sjuttioelfte hörselundersökning och läkaren (den tredje i räckan) bekräftade även att jag hade otosclerose (fick själv se det med egna ögon eftersom han hade en liten kamera i örat så jag kunde kolla med på en skärm). Nu ska jag bara försöka få till en operationstid.

Århus I'm coming home!

Har bokat biljetter till den 23/8!! Längtar faktsikt väldans mycket tillbaka till min lägenhet, har utvecklat grand planes för den under sommaren, inredningsmässigt sett.

Något jag inte längtar efter är att öppna min lilla, låsförsedda postlåda.... Är säkert fullproppad vid det här laget.

Jag kommer att flyga med SAS hela vägen till Århus flygplats, med ett (förhoppningsvis) kortare stopp i Köpenhamn.

Hoogachakka

Det är nog inte många som missat dramat med den stackars anden i Sandviken som blev skjuten i huvudet med spikpistol. Jag förfasade mig själv över sådan grymhet iallafall. Vad är det som gör att man bestämmer sig för att skjuta en stackars gräsand rakt i huvudet med en spik utan anledning?
  Med denna fråga i huvudet så fick jag idag en chans att rannsaka mig själv. Jag hittade nämligen först en fästing på golvet. Den hade kalasat gott på Vipps tjocka blod och var rund som en liten kula. Nu råkar fästingar vara de äckligaste djuren jag vet, bortom alla gränser. Jag plockade upp den jäkeln med hushållspapper, stoppade honom i vedspisen, och tände på. Inte nog med det så stod jag kvar med luckan öppen och såg honom/henne (kan inte könsbestämma fästingar, tyvärr) dö. Senare samma dag hittade jag en liten brun artfrände till ovanstående krypandes i soffan, förmodligen insläpad av katten Lukas. Jag kunde riktigt se skräcken i de små, nästan obefintliga ögonen. Ryktet om en mördare måste ju spridas snabbt, ingen liten fästing kunde säkert undgå det fasansfulla döds-ploppet när deras broder sprängdes av lågorna i vedspisen tidigare idag. Fast ingen undkommer mitt dödsgrepp. Den andra fästingen gick samma öde till mötes. Denna gång gjorde jag misstaget att jag kramade ihop hushållspapperet lite för hårt så det var svårt att få hela papperstussen att brinna upp ända in till kärnan (läs; fästingen) på grund av syrebrist. Men det gick till slut.

  Vad är det då som gör att det skulle vara mer rätt att elda upp små fästingar i vedspisar? Och hur många är det inte som spolat ner guldfiskar i toaletten bara för att de börjar bli lite "inconvenient"? Denna person som sköt anden i skallen kanske kände likadant som jag gör så fort jag ser en fästing. Hade jag haft en spikpistol till hands så hade jag säkert använt den jag med då jag hittade objektet för min avsky krälandes på golvet. Enda skillnaden mellan mig och gräsandsskjutaren är att jag lämnar iallafall inga överlevande.


Pengar rullar in som de ska

Mitt studiebidrag (samt lån) inkommer på måndag. Inte en dag för tidigt.

Helgen tillbringas alldeles ensam i Mårtsbo då resten av familjen är ute på galaj på olika håll. Eller ensam ska jag inte säga. Jag har ju Vippis som troget sällskap.

RSS 2.0