Underneath it all you're naked

Ska rapportera lite från födelsedagsfesten. Vi hade mycket trevligt med mat, vin, efterrätt och Trivial Pursuit. Ska norpa bilder från några av mina gäster sedan då de fick vara fotografer. Ska iallafall visa bilder på mina presenter som jag blev mycket nöjd med:


Världens sötaste små burkar. Ska klura lite på vad jag ska ha i dem.


Världens mysigaste morgonrock. Värdelös bild, jag vet, men ska försöka inhandla en ny kamera snart.

När Golven Torkar

Har precis storstädat lägenheten och sitter härmed och väntar på att golven ska torka innan jag hoppar in i duschen för veckans tvagning. Ikväll blir det middag och mys med tjejorna. Jag har ju den trevliga vanan att fylla år den 27:e denna månad varje år så det ska väl firas antar jag.
 När man bor på 29 kvadrat som jag gör så är det en utmaning att få matplatser till totalt sex personer, men det löser sig. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som sagt. Vi har ju iallafall fem kvadrat var att röra oss på, om någon klarar att bli förpassad till toaletten....

En Kärleksförklaring

Var med om en ytterst bisarr händelse idag, som jag bara måste dela med mig av. Jag var nere på stan och lunchade i godan ro med en kompis, vi kan kalla henne Anna. Efter den mycket goda sushi-lunchen med tillhörande glass så gick vi i affärer. Till saken hör att "Anna" hade "glömt" plånkan hemma så jag fick stå för kalaset. Men eftersom jag är en hyvens prick så gjorde jag det så gärna.
 
  Det var på H&M som detta bisarra hände. Jag köpte min andra jacka för säsongen, samt ett set med underkläder. Anna ville inte vara sämre utan drog till med ett raff-set med tillhörande strumpbyxor. Väl framme i kassan så tog jag fram min tjocka plurra för att betala då det visade sig att strumpbyxorna varken var pris- eller storleksmärkta. Den snälla kassörskan erbjöd sig då att hämta ett par nya och frågade vilken storlek det skulle vara. Jag vände mig då till Anna för att förhöra mig om nämda storlek. Vi kom fram till en S. Kassörskan gick iväg. Hon kom tillbaka med det nedslående beskedet att S var slut. Efter ytterligare konfererande med Anna så bestämde vi oss för att prova lyckan i en annan H&M-butik.
  Jag småskrattade lite för mig själv då jag i ren naivitet kände mig som en mamma till Anna, eftersom jag betalade det som helt uppenbart framstod som hennes grejer. Kassörskan såg dessutom ytterst förvirrad ut. Efter att ha lämnat butiken så utbrast Anna upprört att kassörskan måste ju ha trott att vi var lesbiska!
  Det var ungefär då som min naiva "jag-är-mamma-till-Anna"-bubbla brast. Kassörskans förvirrade min var inget annat än ren genans inför dessa uppenbart jämngamla tjejer med gemensam ekonomi som köper varsitt set underkläder samtidigt som de diskuterar storlekar helt utan skam i kroppen.

  Jag kommer från och med nu ha stora problem att gå in i denna H&M-butik utan stora solbrillor och keps a'la kändisar i Hollywood. Som tur var så finns det ju tre-fyra till i Århus, så bara inte ryktet sprider sig via interntelefonen så är jag räddad.


Jag måste också uttrycka min extrema förtvivlan över att SD har kommit in i riksdagen!! Inte bra. Som boende i ett land där ett främlingsfientligt parti har suttit i riksdagen i nästan femton år så kan jag inte vara annat än ledsen över att Sverige har valt att gå i samma spår..... Pinsamt och tragiskt.


A freak like me just needs Infinity

Ibland kan jag bara gå omkring och vara så himla nöjd med mig själv. Sådär så att om någon skulle veta så skulle de tycka att jag var alldeles för irriterande och anti-jantelags nöjd med mig själv. Idag har varit en sådan dag. Jag fick nämligen ta fram min och Annas gemensamma borrmaskin och mina verktygslådor från IKEA. Jag satte upp en ny glashylla i "köket" och det blev så himla bra! Jag har gått omkring och haft lite ångest över att den hyllan inte skulle passa in så nöjdheten över att det ändå blev så bra når inga gränser! Nu står mina moccakoppar och Vieta-saker på den, finfint!

  Dessutom har jag upptäckt att jag har blivit helt nördigt besatt av  Ikeas hemmafixargrejer. Såg för någon vecka sedan att de har börjat med ny design på sina verktygslådor. Det gjorde att jag tänkte litegrann på att jag nog behöver uppdatera mina fullt fungerande verktygslådor till de senaste. Dessutom har de ju börjat med egna borrmaskiner och skruvdragare. Kommer nog sluta med att den befintliga borrmaskinen kommer att få flytta hem till Anna på heltid så jag av en händelse får anledning att köpa en egen från Ikea. Jag gillar ju när saker matchar också....

Skärpning!

Har inte skrivit på ett tag nu så nu får jag ta tag i kragen!
  Håller ju på med kemi och biofysik just nu, och vårt schema är inte precis fullpackat. Detta, i kombination med lite halvdåliga föreläsare, har gjort att jag har spenderat den mesta tiden hemma och läst. Det ger mig lite dåligt samvete, men för att bättra på det så tog jag mig in till den enda föreläsningen som var igår, bara för att lämna den i pausen pga en mumlande föreläsare som stod vänd mot tavlan större delen av tiden. Jag hör ju inte vad de säger!

  Som tur är så ska jag få tid på ett privatsjukhus för min hörsel, så det problemet blir nog avhjälpt inom en mycket snar framtid.

  Ska även säga att jag gjort om lite i inredningen här hemma. Jag ställde mig helt enkelt en dag och skruvade ner alla köksluckorna. Sedan så beställde jag hyllremsor från internet och satte upp. Extremt gulligt, är nämligen små körsbär på dem.


In Happyland

Har precis gjort klart, eller ska vi kalla det givit upp, mina biofysikuppgifter. Har haft en produktiv pluggdag hemma idag där jag har gjort alla kemiuppgifter och som sagt biofysikuppgifter för veckan. Kemipoletten ha trillat ner redan i och med alla kemitimmar sedan gymnasiet, men medicinsk biofysik har jag ju inte läst förut och det är massa nya formler att hålla reda på. De vill liksom inte riktigt fastna. Fast det är väl bara att traggla på så ska det väl sätta sig någon gång. Vi har ju fått en tresidig formelsamling så det är väl bara att hålla sig till den...

  Jag har dessutom tvättat idag, klapp klapp på axeln. Detta gör att jag kan unna mig en tjejkväll ikväll med Anna och Trisha. Mycket mysigt ska det bli.

Photoshop

Har suttit och nördat med photoshop hela kvällen och hittade en bra fotorestaurerings-tutorial på nätet, jag har ju ett par bilder på mig själv sen jag var liten, som jag av någon anledning har massakrerat med häftstift. Här är resultatet iallafall:


Före                                                             Efter


Före                                                                 Efter

Dessutom lärde jag mig hur man färglägger svartvita foton, Leif & Elisabeth fick uppoffra sig:


Är själv mycket nöjd med denna :) Sedan så vet jag ju inte hur pass väl färgerna överensstämmer med hur det verkligen såg ut, men jag tror nog Leif är modig nog att ha rosa slips :)

Bloggpaus, eller paus för bloggning...

Tar liten rast från kemi-läsningen om enthalpi. Det behövs. Sitter för övrigt och väntar på mitt nya skrivbord som ska komma med budfirman Bring. Hade nämligen storshopping på Ikea igår, så mysfaktorn i lägenheten är på topp. Det blev prydnadskuddar till sängen och ramar bland annat;


Mycket högkvalitativa bilder må jag säga, men så går det när digitalkameran givit upp.

  Ikväll blir det dessutom step för mig och Anna, om skrivbordet kommer i tid alltså. Fick nämligen ett brev i postlådan där de reklamade lite för en ny step-grupp som skulle börja idag. Alltså inte Riverdance-step, utan kliva-upp-och-ner-på-en-pall-step. Ska bli ytterst spännande!

Praha II

 Tänkte lägga upp lite bilder från Prag, men ska bara göra en liten update på min nya snygga gryta jag fick av mormor Alice. Har nämligen invigt den med blomkål, fungerade utmärkt. Här är den stora händelsen iallafall förevigad:



Sådärja, nu kommer Pragbilderna, blev inte så många då min kamera tackade för sig och åkte till himlen, så alla bilder är tagna med mobilen;


Operan inte så långt från vårt hotell


Nationalteatern med äkta 24 karats guld på taket.


Utsikt från Prags eget Eiffeltorn (dock i miniatyr)


Det astronomiska uret på Gamla Stans torg (rolig fakta är att skaparen fick sina ögon utstuckna av Prags stadsmän så han inte skulle kunna kopiera klockan någon annanstans. Jag har läst det i Prags turistbok, ja.)


Karlsbron på avstånd, med alla sina statyer.


Nej det är inte Draculas kista, det är vår kära hotellhiss som saknade all form för stötdämpning när den anlände till varje våning.


Dörren in till "dödskammaren". Vi bodde dessutom på 5:e våningen, så vi tillbringade mycken tid i denna hiss.

RSS 2.0