Epidemiologi & Biostatistik

Jag klarade senaste tentan! Hipp hurra!. Nu när denna termin är uppdelad i flera olika kurser så är det jätteskönt att klara allt med en gång eftersom alla omtentor ligger ungefär samtidigt i januari sedan. Skulle vara så jobbigt utifall man var tvungen att läsa om en massa som därefter ska tentas av igen dagarna efter varandra.
Tror nog jag hade min beskärda del av omtentor förra terminen. Hade någon form av härdsmälta i min annars så eminenta hjärna då. Nu känns det däremot mycket bättre. Det är mycket lättare att hålla motivationen uppe när man bara har korta kurser, man hinner liksom byta till ny kurs innan det blir för jobbigt. Nu har jag ju dessutom bara två kurser kvar om man räknar med den jag startade idag. Plus att jag ska försvara min bacheloruppgift som jag lämnade in i torsdags.
Idag började vi med patologi, läran om sjukdomar. Ska nog bli väldans spännande tror jag. Verkar vara mest inriktat på olika cancersorter. Lite synd är det att kursen ändå är så kort. Annars hade man kanske kunnat få med en obduktion också. Hade varit sjukt spännande.
Bjöd en förväntansfull dansk på mina lussebullar igår, eller "lusebular" som han kallade dem. Danskar har extremt svårt för svenska "u" och "r", så de antränger sig jättemycket när de ska uttala dem så det låter ju så gulligt. Lussebullarna blev iallafall mycket väl godkända, vilket var tur :)

Första advent

Har bakat lussebullar, pyntat och städat. Snart är det jul!
Lussebullarna fick jäsa under lådor tillsammans med en kopp kokande vatten. Enligt Riddarbageriets Söta är det så man ska göra.
Boken ifråga.
De blev inte så tokiga. Tror bara att jag hade lite för dålig jäst, för de ville inte jäsa så mycket som de skulle.
Så blev det ju till att ge sig ut i förrådet och hämta in julpynt.
Gjorde mig en egen nejlikeappelsin. Har inte gjort en sådan sedan jag var liten.
Tanken var ju att vi skulle samlas alla svenskar och ha adventsmys, men två jobbade och vi andra var förkylda. Bättre lycka nästa gång.

Sult

Jag är hungrig, men kan inte komma på vad jag ska laga för mat. Samtidigt så lagar min ambitiösa ovanpå-granne middag till sig själv. Av någon anledning så har vi förenade spisfläktar, för det min granne lagar i sin lägenhet det kan jag lukta i min. Under kvällar som dessa så är det en ren form för tortyr. Ikväll är det något gott-luktande på menyn dessutom. Suck!
Förresten har jag lyckats byta till Marilyn Monroe-toasitsen idag, helt själv utan min personliga VVS:are! Blev mycket snyggt, dock så var passformen inte den bästa, men den får hänga med så länge den håller.

It's hard to dance with a devil on your back, so shake him off.

Var ute med Anna igår. Var alldeles för längesedan! Vi hade det himla trevligt, dessutom så var vi ju också himla snygga. Så snygga att vi blev blottade för på dansgolvet. När jag var liten så sa mamma till mig att om man träffade en blottare så skulle man skratta åt honom, för då skulle han skämmas. Det fungerade.

För övrigt så skriver jag på min bacheloruppgift nuförtiden. Den handlar om trafikföroreningar under graviditeten och hur de påverkar fostret. Inte superspännande och inte superlätt, men det måste ju göras.

Strangeness and charm

Ska på medicinarrevy med efterföljande galafest ikväll! Stassen följer nedan:

Dessutom har jag köpt nya glasögon, älskar dem, även fast de är ganska så speciella.

It ain't me babe

Var på Bob Dylan/Mark Knopfler-konsert i onsdags! Här kommer lite bildbevis.

Man fick bara ha mobil med sig in, ingen kamera alltså, så bilderna har ju inte högsta kvalitet.

Mark Knopfler

Man kan ana Mr. Dylan i svart. Egentligen fick man ju inte fotografera över huvud taget, men gjorde en fuling.


Ska för övrigt berätta att jag klarade min senaste tenta! Underbart.

RSS 2.0