Førsta skoldan.. Va sa dom egentligen??

Så har man vart på sin førsta skoldag i Århus och jag har verkligen kommit fram till något som egentligen redan var konstaterat. Danskarna snackar helt obegripligt. Det ær bara att le och se glad ut... Men det kommer væl så småningom, tills dess får man be dem att vara så vænliga och upprepa liiite saktare.
  Vi bjøds først på frukost och sedan var det rundvandring på området som gællde. Det var enormt. Kommer nog aldrig læra mig hitta kænns det som. Så lekte vi ju också namnlekar. Man skulle sæga sitt namn plus ett djur med samma begynnelsebokstav som sitt eget namn och dessutom skulle man rabbla upp vad alla innan hade sagt. En sån dær minneslek alltså. Kul bara nær det døk upp olika danska djurnamn dær man inte hade en aning om vad det var før något.. Men jag ær i allafall inte ensam. Vi ær totalt fem svenskar i min grupp, en från Falun två från Sthlm och en från min gamla hemstad Hörby i Skåne. Sen var det ju två stycken från Norge också och efter att ha lyssnat på grøtig danska så kænns ju norska som rena svenskan.. 
Imorgon bær det iallafall av till Grenå på rustur, ska førsøka ta lite bilder då...

Hallåå

Sådärja! Nu har jag skaffat blogg för att kunna uppdatera mina stackars efterlämnade kompisar i Sverige om hur det går och hur jag har det här i Danmark.....
  Första dagen nu här i Århus och jag bor på ett hostel, City Sleep-In, himla snyggt och fräscht må jag säga.. Fick inte tag på studentrum förrän den 2 februari så då var det bara att leta nån annanstans att bo under tiden.
Första skoldagen är i morgon så det blir himla spännande. Har redan träffat en framtida skolkamrat. Också det en svensk som inte hittat studentbostad i tid. Men jag blev bara glad för det jag så slipper jag klara mig själv imorgon.
  Ni får nöja er med det här så länge så kommer mer rapporter sen.. Ska ju på "hyttetur" i helgen där det krävs "gallat

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0