The club of Runners

Var ute och sprang i Riis Skov idag, kände att jag ville variera mig lite, man tröttnar ganska snabbt på löpbandet. Jag mötte ca tusen miljoner löpare. Har inte folk bättre saker för sig en söndag? Dessutom verkar det vara nånslags gemenskap löparna imellan eftersom jag fick åtskilliga leenden och nickar till hälsning. Jag började nästan undersöka mig själv för att se om jag såg konstig ut eller nåt. Tydligen är det så, vi som springer och bekämpar ohälsa mot "de andra", det gäller att hålla ihop i såna lägen...

Var därefter och hälsade på Emma. Har alltså först varit ute och sprungit och sedan cyklat 8 km till Åbyhøj och därefter 8 km hem igen. Hemvägen bjöd på uppförsbacke, motvind och regn. Duktig Sandra. Klapp, klapp.

Btw

Finns alldeles för många rosa bloggar på blogg.se har jag märkt. Det var därför jag så radikalt valde att byta till en blå färgskala istället.

Spelade bowling med klassen igår. Inga kommentarer. Fast jag kom iallafall tvåa i den första omgången. Utifall det finns några danska bowlingbaneinspektörer därute så lutar Bowling Nord's nionde bana kraftigt till vänster.

Beam me away Please

  Jag läser ju några mindre logiska kurser nu samtidigt med fysiologin och sjukdomsläran. En av kurserna heter kommunikation. Den leds av en praktiserande läkare som på något sätt är expert på det här med hur man kommunicerar med patienter. Jag betvivlar absolut inte hennes expertis, tvärtom. Tanten vet hur man håller låda, det kan jag skriva under på. Nu är ju de här lektionerna obligatoriska och till råga på allt ska en grupp till varje lektion ha gjort en liten film som knyter an till ämnet lektionen ska handla om. Imorgon är det alltså min tur på plankan. Min grupp ska spela in filmen och sedan redovisa den på torsdag. Den ska handla om "Det triste budskab". Det fina med hela kråksången är att vi ska spela in en film där en är läkare, en är patient och en är anhörig och där filmen handlar om det vi ska lära oss samma lektion som vi redovisar filmen...
  Är det någon som kan förklara meningen med det hela? Har de ansvariga för kursen ens tänkt igenom inlärningsvärdet i att göra en film om något man inte ens har fått genomgått än? Det värsta är nog att man dessutom ska diskutera och få positiv/negativ feedback efteråt... Jag ska böna och be min grupp om att få vara kameraman. Jag kan nämna jättemånga positiva och fina saker med mig själv om jag blir tvingad men någonting som jag aldrig skulle ta upp det är "improvisatorisk" (om det ens är ett adjektiv), "teaterapa" eller "älskar att stå framför kameran och spela in värdelösa filmer i sk utbildningssyfte".

  Jaja, jag kan ju nämna att jag iallafall har visat lägenheten idag. Det var ett par i min egen ålder där tjejen, som hade bott en period i Sverige, kunde prata svenska. Praktiskt. Jag tyckte lite synd om dem innan de kom eftersom de inte alls hade någon aning om vad det var de skulle få bevittna. En spis som hoppar fram så fort man öppnar ytterdörren kan ju skrämma slag på varje ordningssam människa med känsla för normal planlösning. Dock visade det sig att detta par hade delat en liten lägenhet tillsammans med tre killar. De blev då alldeles hänförda över att de skulle få två rum, badrum och kök för sig själva. Dessutom var det ju nystädat, bara en sådan sak. Det är man nog inte bortskämd med när man har bott med tre killar i 20 årsåldern... Jag höll på att ta mig åt hjärtat när de refererade till badrummet som "fint" utan minsta ironi. Måste visserligen ha varit toalocket.


Blä

Danmark verkar ha missat det här med att vara det mest sydligt beliggande landet i Norden.... Snö, snö och åter snö. Är trött på det nu. Säger inte växthuseffekten er någonting?
  Dessutom hade jag ont i halsen när jag vaknade imorse. Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk på kuppen också.

Don't Cry For Me Risskov

Så har jag fått mig "et bolig". Lägenheten i Skejby är all mine. Flyttar in den 1:a april.

  Har för övrigt varit på Ikea idag. Smart och smidig som jag är så hade jag ju sönder toalocket i fredags när jag skulle borsta tänderna. Säger bara att det måste ha varit ett extremt mesigt toalock som inte tålde min nätta feminina vikt.
  Som sagt så var jag ju tvungen att köpa ett nytt lock idag. Till saken hör att jag har extrema E.coli- och urinbakteriefobier. Har en gång hört på programmet Rent Hus att om man spolade med öppet lock så flög alla bakterier upp i luften, ca 1 m (!!), med vattenpartiklarna. Not fräscht. Efter det är jag en notorisk stänga-locket-innan-jag-spolar-människa. Det går då inte att leva med ett trasigt toalock. Det gick ju itu i två halvdelar, så varje gång jag ska spola så måste jag pussla ihop delarna över toan så inga bakterier ska flyga 1 m upp i luften och landa på min tandborste och förtära mig inifrån. Sprickan mellan halvorna går däremot inte att stänga helt så jag tar några avståndstagande steg bakåt för säkerhets skull.
  Som om saken inte vore nog så har jag även fört över denna extremt hälsosamma tankekedja på stackars Anna. Det blir bara lite mer komplicerat för henne eftersom hon inte vågar ta på toalocket utan papper emellan...
  Om jag återgår till mitt lockköpande så var det tänkt att jag skulle köpa det billigaste vita plastlocket jag kunde hitta eftersom jag bara kommer bo kvar ett litet tag till och det är ju ingen idé att kasta pärlor åt svin. Nu visade det sig att fler tänker som jag så det billigaste vita plastlocket var slut. Kvar fanns lock i trä. Det ligger nu ett mycket fint trälock på vår toa. Ljust trä. Mycket bekvämt dessutom. Väl bekomme efterträdare till lägenheten! Den bjuder jag på.

  Nog om toaletten. Var nämligen Happy Days på Ikea idag. Jag köpte därför ytterligare en verktygslåda av Ikeas egna märke, som var prisnedsatt från 49 till 39 kr. Rena kapet. Innehöll såg, måttband, vattpass, Ikeapennor (!) och en gummiklubba. Tror jag kommer få mycken användning för denna låda. Speciellt Ikeapennorna, i blyerts. Har alltid varit fascinerad av dessa pennor och brukade plocka på mig flera stycken när jag var liten. Men nu äger jag fyra stycken själv.
 Nämen då tackar väl jag för mig, nedan en liten Läkarens order... Var länge sen sist.

Läkarens order: Stäng toalocket innan du spolar!!! Och om inte så stå för Guds skull inte över toan för att kolla så allt "försvinner"!! Du kan få 1 metersflygande bakterier i ögonen!!!
  My work here is done...

Alla Hjärtans Dag

Idag är det Alla hjärtans dag och eftersom Anna övergett mig för att bo med den där dansken och jag har upptäckt att jag har Movie maker så resulterade det i en liten kärleksfilm... Blod är ju tjockare än vatten som man säger ;)


Låten heter 'Cause I Love You med Johnny Cash och June Carter.

Eventuell framtida Skejby-bo

Har idag haft en sk långdag i skolan. I vanliga fall slutar vi alltid vid kl 12, men på torsdagar så går vi ända till kl 17. Stackars oss! ;)

Men bra som jag är så gick jag lite tidigare från skolan idag eftersom jag skulle på lägenhetsvisning i Skejby. Det ligger knappt 3 km från min nuvarande bostad och ca 4 km från universitetet. Det var en jättegullig liten etta på 29 kvm med ett riktigt litet kök och ett förhållandevis stort badrum. Dessutom delade köket av själva lägenheten så att man kunde ha sängen lite mer avskilt. Riktigt mysigt. Det var en lägenhet på bottenplanen så det var även en uteplats till, liknande som mormor har, med spaljéer som skiljer uteplatsen från grannarna.
  De hade tre likadana lägenheter lediga så jag har anmält mig som intresserad till alla tre så får vi se om jag får någon av dem. Här i Danmark så väljer hyresvärden nämligen ut vilka som ska få komma och kolla på bostaden och sedan så drar de lott mellan dem som fortfarande är intresserade av att hyra. Det var jag och fyra-fem till som var och tittade så förhoppningsvis är chansen rätt stor att jag får en av lägenheterna, det får jag isåfall reda på på tisdag. Spännande! Det låg himla fint till också i ett villaområde precis mittemot IKEA och Silvan (lite liknande Clas Ohlson, fast mkt större).

  Annars så hade vi färdighetsträning idag i skolan. Vi har olika sjukdomsteman varje vecka och denna gång var det KOL och pneumoni (lunginflammation) som gällde. Vi fick prova på att blåsa i en spirometer som mäter volymen av utandningsluften. Jag låg ju självklart under normalt, så läkaren som undervisade oss frågade om jag rökte.... Kul att ha lungkapacitet som en rökare trots att jag aldrig rökt i hela mitt liv. Men men, jag lider ju inte märkvärdigt av det.
  Vi fick även kolla på röntgenbilder på lungor och lyssna på oss själva med stetoskop.
 
  Nästa vecka är det collum femorisfraktur som gäller, alltså lårbenshalsfraktur. Något jag är mer än väl bekant med från hemtjänsten. Som en av gubbarna jag brukade gå till sa; "Det är ju sånt som bara gamlingar får!" efter att jag frågat honom om det var vad han hade råkat ut för, "Jag har ju bara brytit lårbenet!". Jag höll självklart inne med att när man är i 70-årsåldern så räknas man nog redan i den "gamling"-kategorien....

God morgon!

Vaknade idag på ett ganska lustigt sätt. Meddelandesignalen på min mobil lät och eftersom klockan var halv tio så var väl det i sig inget konstigt, men när jag öppnade meddelandet var jag tvungen att läsa om det flera gånger innan jag fattade vad som stod. Sedan tänkte jag att det måste ha varit ett skämt från någon jag känner, men numret var inte inlagt i min mobil.. Iallafall så här stod det (på danska men jag översätter):

Hej Katrine!
Hur djupt ner i min mage tror du att du kan sjunka om du står med hela din vikt på en stilettklack? Jag är väldigt avslappnad i magen. Självklart får du 300 kr för 10 min. Vi kanske kan göra ett fast avtal på 2 ggr/månaden? Du får gärna bo här, det finns gott om plats.
Kram Christian.


Som ni förstår så gjorde det här mig extremt konfunderad. Jag heter ju inte Katrine.. Och 300 spänn för att stå på någons mage i 10 minuter??!! Det ger ju en timlön på 1800 kr! Danska dessutom, det blir ju ca 2500 SEK/timme! Jag har tydligen valt fel bransch. Och den stackars killen har tydligen valt, eller fått, fel mobilnummer. Pinsamt värre. Har däremot inte svarat något i stil med "Ooops! Fel nummer, försök igen!", det skulle kanske vart liiite för pinsamt för stackarn.. Så jag valde att skriva det här i bloggen istället.

  Som medicinstuderande så kan jag inte hjälpa att jag börjar undra hur detta är fysiskt möjligt? Jag kanske borde skriva och på det allra bestämdaste avråda honom eftersom han riskerar att skada inre vitala organ? "Gör det inte Christian! Tro mig jag är nästan läkare!". Fast min instinkt säger mig att han har ett Omentum majus av betydande storlek eftersom han måste ta till sånt här för att få uppmärksamhet... Och då kanske han klarar av en stilettklack. Tur iallafall att han är helt avslappnad i magen (?).....

Enjoy!

Har suttit och fixat lite med Photoshop, här är resultaten:


Rasse och jag


Före min magiska retuschering.....                            Efter min magiska retuschering!

   Jessica har fått bort finnar, sår på underläppen och BH:n som kikade fram :) På mig har jag minskat ner det blanka i pannan och tagit bort alla småhår.

RSS 2.0