Hej igen

På grund av min något stressade repetitionstillvaro så blir det lite halvkasst med uppdateringen av bloggen. Tänkte iallafall att jag skulle slita mig från avsnittet om "Munden, ganen, tungen og tænderne" och göra ett litet bloggryck.
  Skolan rullar på med dissektioner och histologitimmar för tillfället, mycket intressant nu när man slipper all muskellära och mest har om organerna. Igår var det lång fredagsbar med jultema (danskarna sätter igång sjukt tidigt med julfirandet, de har redan börjat dekorerat nere på stan och jag har blivit önskad trevlig jul av en taxichaufför) så det var ett välkommet uppehåll. Anna och jag cyklade vidare ner på stan senare på kvällen och hade nästan the night of our lives. Väldigt roligt var det iallafall.

  Nu är det ju som sagt repetering som gäller, ska mötas med min läsgrupp i morgon och gå igenom lite av det vi läste 1:a terminen.
Måste erkänna att jag är extremt oengagerad för tillfället men ska ta mig i kragen. Jag startar nu så vi får väl se hur länge det dröjer innan jag skriver nästa gång....

Styr kosan mot norr...

Bara tre timmar kvar till traderaauktionen på min biljett hem går ut. Just nu så leder jag auktionen på en x2000-biljett Köpenhamn-Stockholm för 7 kr. Ganska värt att sitta på ett tåg 5 timmar för 7 kr... Vi får hoppas ingen budar över mig bara. Ses inatt Sverige!

Fiberhusk

Är ju i full gång med LCHF-metoden, vilket har gjort att mitt frukostutbud är lite sparsamt. Jag får ju inte äta bröd och jag är rädd att jag blir lite halvkrasslig i magen om jag bara äter fil och yoghurt varje dag. Blev då väldigt glad när jag hittade ett recept på ett LCHF-bröd där mjölet utgörs av ihopmixade nötter och fiberhusk, något man använder i glutenfria degar för att de ska hålla samman bättre.
  Tog mig då till en lite större affär i närheten av där jag bor och började leta efter det glutenfria utbudet. Efter att tappert ha försökt ett tag själv så fick jag till slut fråga en i personalen. Då han tillhörde den något korkade andelen av danskar som stänger öronen så fort de hör någon bryta på svenska så undrade han lite halvt hånfullt om jag ville ha glutenfri modersmjölksersättning. Jag drog ett djupt andetag för att behålla mitt norrländska lugn och nästan bokstaverade ut MEL (mjöl), varpå han sa att det enda glutenfia de hade var mjölmix. Jag suckade och frågade artigt om han kunde visa mig dit. En 2-liters tetrapack med multiallergimjöl (gluten-, mjölk- och sockerfritt) var det enda de hade.
  Gjorde då ett nytt försök idag på en affär vid universitetet. Här hade de dock flera olika sorters glutenfritt mjöl, så då tänkte jag att då borde de ha fiberhusk också. Överlycklig hittade jag en prisetikett som det stod just "Fiberhusk" på. Lyckan blev dock kortvarig när jag upptäckte att hyllan var tom och fiberhusken slut. Frågade då en i personalen (som för övrigt förstod direkt vad jag sa, take that Kvickly-killen!) men hon sa att tyvärr så var det helt slut.
  Bättre lycka nästa gång alltså, det borde ju vara tredje gången gillt tycker man.

  Vet dock inte om min diet har gett något resultat eftersom jag inte har någon våg hemma. Får se till att skaffa en så jag håller koll.

Hatar segbloggar...

Äntligen! Fick vänta en evighet kändes det som innan den här sidan laddades upp så jag kunde skriva.

  Idag har iallafall varit en hemmadag. Vaknade imorse och hade lite migränkänningar så jag la mig i sängen igen. Finns inget som är mer underbart, när man egentligen skulle ha gått upp men får en laglig anledning till att bara lägga sig ner och sova igen. Hade dessutom bara en lektion på schemat så jag kände att jag hade råd med lite lyx.

  Har annars varit väldigt organiserad idag. Var till Veri Centret och köpte en pärm (från Marimekko, extremt snygg btw), en hålslagare samt en ......., fick just totalt hjärnsläpp och kommer inte på vad det heter.... Iallafall en sån grej som man häftar ihop papper med. Just det, häftapparat. Lika ofta som jag blir förvånad över min extrema intelligens så skrämmer mig själva frånvaron av den ibland.. Till saken så började jag organisera ihop mitt bombnedslag av olika papper jag fått i skolan. Men nu är de iallafall där, snyggt instoppade i min Marimekkopärm med svarta blommor på, så den matchar bokhyllan.
  Jag känner mig nästan äckligt nöjd med mig själv efter att jag har gjort såna här saker. Jag känner mig praktisk och husfruelig...

  Något inte lika husfrueligt är väl Annas och min tillfälliga kissochbajsålders-svacka. Håller nämligen på och läser om rectum, ändtarmen och canalis analis, analkanalen för tillfället. Det är extremt kul att läsa hur författaren försöker ta sig runt alla pinsamma ord med fackspråk. Eller vad sägs om att faeces kvitteras vid defaekation?

Ensam hemma

Anna är på Fyn på kalas och roar sig, under tiden så sitter jag här hemma och pluggar alldeles själv. Man vänjer sig himla fort med att bo tillsammans med någon så det blir väldigt tomt faktiskt när hon inte är hemma. Men jag har ju som sagt en del att göra så tiden går på iallafall. Håller just nu på med att repetera örat och ögats uppbyggning inför möte med Elin imorgon. Dessutom ska jag läsa på till histologi och makroanatomilektionen på måndag och neurodissektionen på tisdag.

  Har även bestämt mig för att ta tag i min viktminskning lite extra. Ska börja med något som heter LCHF-metoden (low carb high fat), den går ut på att man ska äta mycket fett och så lite kolhydrater som möjligt, får vi se om det funkar. Man ska undvika att äta något som innehåller mer än 5 % kolhydrater och efter en snabb koll i kylskåp och skafferi visar det sig att det enda jag har är kött, kyckling, creme fraiche, fetaost, ägg och smör som klarar det kriteriet. Måste alltså handla lite känner jag. Idag har det nämligen blivit omelett till frukost och lunch. Till middag tänkte jag fixa kyckling.

  Har ju ca 2 veckors lov mellan 2:a och 3:dje terminen så tänkte fira lite då med en sista minuten tror jag som belöning. Eller kanske som tröst, beror på resultatet av tentan. Så ska jag bara se till att få nån med mig också. Har väl inte så stor lust att åka själv.

RSS 2.0