Guess who's back

Har nu varit i Sverige för julfirande och även hunnit återvänt till Danmark för nyårsfirande. Har köpt en ny kamera för en del av julklappspengarna som jag nu tänkte flasha med:



Denna kamera, en Olympus Pen E-PL1 närmare bestämt, ska självklart följa med imorgon på nyårsmiddag och -fest.

Livet på landet

Är åter på svensk mark. Cirka sju kilometer rätt ut i skogen där vägarna blir plogade av bybornas traktorer istället för plogbilar. Temperaturen ligger mellan -15 och -20 grader. Inatt frös vattnet. Jag har precis borstat tänderna i smält snövatten. Jessica gjorde sig en kopp kaffe av detsamma. Har vi tur så har rören tinat till imorgon så man kan duscha innan släkten kommer och Kalle Anka börjar.
  Vågar man sig utomhus är det så kallt att näsborrarna fryser till när man andas in. Är det fortfarande någon som ifrågasätter min söderflytt?

NB. Jag blev intervjuad igår av TV4 när jag och Jessica gick på Köpis. "Hur gör du för att komma i julstämning?" var frågan. Klockan 18.30 ikväll så kommer jag förmodligen att dö litegrann av skam.

Jasså

Befinner mig för tillfället i ett stadie av paltkoma. Har ätit obscena mängder av hemmagjord broccolipaj, något av det godaste man kan göra. För övrigt är det bara fem dagar kvar till jullovet. Lovely. Ska bara slappa och inte öppna en endaste bok. Är fruktansvärt trött på att plugga nu. Kanske därför jag bara sitter och leker med bilder istället?



Ett par bilder från när jag och Mika var nere i Kojan.

Helleu

Upptäckte att jag inte bloggat på ett tag. Detta är nu en glädjens tid så då passade det ypperligt att dela orsaken på bloggen.

Jag har fått Skatteåterbäring. Bara ordet ger berusande lyckorus. Enligt min deklaration från början av detta året så skulle jag ha betalat tillbaka hela 2000 riksdaler, men den siffran försvann plötsligt när jag en dag hade tänkt mig att betala den. Jag tänkte att de får skylla sig själva där på skatteverket. Men så hände det plötsligt att jag kikade in på min svenska kontoöversikt. Jag hade fått tillbaka 9500 kronor, bara sådär. Så nu lever livets glada dagar. Borta är ångesten över senaste tidens impulsköp. Jag har till och med photoshopat ihop en liten bild på mina inköp.


Underbaraste klänningen från Weekday och skor från älskade Bianco. Jag vill bara tydliggöra att jag inte är ett fan av egobilder och "Dagens outfit". Jag vill bara ha en ursäkt till att få använda mitt högt skattade PS.

Andra Advent









Andra advent i bilder. Lussebullsbak och Trivial Pursuit med Blossaglögg. Mycket lyckat om jag får säga det själv. En rolig anekdot: Jag hade i Keso istället för Kesella i lussebullsdegen, men det blev bra ändå.

RSS 2.0