Yey!

Nu har jag äntligen fått reda på resultatet av senaste tentan, fysiologi. Jag klarade det! Superlycklig är jag över det. Dock klarade jag inte den första tentan (biokemin, som enligt höjden av all jäklighet också är enklast). Den 9:de augusti ska den första skrivas om och jag är inte ett dugg nervös. Hade varit så mycket värre om det hade varit tvärtom. Att fysiologin skulle skrivas om, där är det tre böcker att läsa istället för en, som det är i biokemin. Lättnad är det alltså som präglar mina dagar framöver. Speciellt som jag lyckats få ett jobb här också. Blir privathemtjänsten för mig :)

Det positiva med att jobba i Danmark är att man får mycket mer i lön, jag kommer få ca 30 kr mer i timmen motför Sverige, samt att fribeloppet är mycket högre här, så jag kommer inte att behöva betala skatt. Vajjert! Jag har ju haft lite ångest över min höga hyra, men nu så kommer jag kunna få lite mer svängrum pengamässigt, så härligt så. Familjen får alltså stå ut med att se mindre av mig, men en liten tur till Svea ska jag nog lyckas klämma in.

Snart blir det en tur till dr. Lars för att ta bort gasbindan jag har i örat. Förra gången gjorde det himla ont, kändes som om trumhinnan skulle slitas ut, så jag bävar. Däremot är det en himla skön känsla efteråt när man inte längre har hela örat uppstoppat.

Sticky Toffee

Har regnat hela dagen idag och eftersom min tvåveckorsperiod av onyttigt ätande och total brist på motion, pga operationen, snart är över så firar jag med att baka en Sticky Toffee Pudding. Mitt favvisrecept från Nigella Bites-boken. Har förövrigt tillbringat dagen med att maratonkolla på Top Chef Masters-avsnitt.

Vid ett tillfälle så kikade jag ut genom rutorna i altandörrarna och hittade denne lille gynnare:

Han försökte nog rädda sig undan regnet. Nu har han sugit sig fast uppe i ett av hörnen och inväntar bättre tider.

Har även lekt lite med makroinställningen på min kamera. Måste lära mig lite mer om hur den fungerar rent generellt så jag kan justifiera det faktum att jag inte bara köpte en vanlig digitalkamera istället.

We´re ugly, but we have the music.

Bilder från ett källarhål någonstans i ett ghetto:







Nymålad pinnstol.








En Garde!




Jag kallar denna "Föga Imponerad"


Feedback?

Har precis avfärgat mitt hår eftersom den röda färgen jag hade var blekt och flammig av solen. Jag tyckte då att det skulle vara trevligt att återgå till min naturliga hårfärg. Jag köpte avfärgning på affären och har idag satt planen i verket. Jag misskalkulerade dock mängden peroxid i den röda färgen. Jag anade att mitt hår skulle
vara lite blekt, men inte blondt. Ena sekunden säger jag till mig själv att det är ju gyllen-blondt, det är ju en vacker färg. Andra sekunden så säger jag smått desperat att det är ju SMUTS-blondt! Däremot är det inget att göra åt saken idag eller imorgon då det är söndag respektive annandag pingst (röd dag) så inget har öppet. Det betyder alltså att en paniktoning kommer inte på fråga.
  Jag som ska ha ett Mäster-möte idag och därmed ska vara snygg. Suck!

Döm själva:


På andra sidan

Har kommit ut ur operationssalen med livet och hörseln i behåll. Denna gång kunde jag märka skillnaden i hörseln redan på direkten eftersom jag inte alls blev lika svälld. Hade en riktig narkosläkare som klarade av att sticka mig i handen, vilket de flesta inte klarar då mina stackars kärl drar ihop sig till intet så fort de anar oråd. Han blev mycket stolt över vad han åstadkommit.

Allt jag ville ha var ett husdjur

Har ju skrivit tidigare om mina fåglar som byggde ett bo inne i ventilationen. Nu är det så att uppenbarligen så kunde inte fågelungarna komma ut ur boet och genom spjället. Det började nämligen lukta lite svagt av något gammalt inne i lägenheten. Jag kunde inte komma på vad det var. Igår hade vi en riktig solskensdag och då blev lukten värre än någonsin. Det luktade ruttet i hela lägenheten. Anna kläckte då den smarta idén om att det måste vara fågelboet som luktade. Jag ställde mig på en stol och sniffade mot ventilationsluckan. Jag trillade nästan av pinn.
  Det ligger med största sannolikhet alltså döda fågelungar och ruttnar i min ventilation. Läckert. Till råga på allt så är det Kristi Himmelfärd och det betyder ju att det inte arbetar några vaktmästare förrän på måndag.

 Annars så hade vi grillkväll igår. Himla trevligt.

Dagen Efter.

Fick fysiologitentan avklarad igår! Så härligt. Vi firade självklart på kvällen med utgång. Först var det dock en liten förfest som jag tog alldeles för få bilder på:

Startade kvällen med ovanstående.

Följde upp kvällen med Louise, Ayhan och Elin (som tyvärr inte fastnade på bild)

Hjälp med påklädning.

RSS 2.0