Tribute

Här kommer bilderna från Kapsejladsen. Absolut inte alla, men eftersom man måste ladda upp dem en och en här på bloggen så orkar jag inte ta med allt jag knäppte kort på.

Patriotisk som jag är så ville jag inte att det skulle finnas någon tvekan om vilket lag jag hejade på.


Andrea & Jag. Vissa i klassen var uppe i ottan och fixade superplatser precis vid vattnet.


Anna.


Varje utbildnings lag skulle göra en liten introduktion innan kappseglingen. Medicinarnas lag Umbilicus körde ett Super-Mariotema på sitt intro.


Trots att Mario blev dödad så klarade Luigi av att rädda Prinsessan på egen hand.


Vissa hade skaffat sig riktiga höjdarplatser. Till saken hör att de hade monterat en rullstolsmotor på soffan så de kunde köra runt hur de ville runt dammen. En bisarr syn, jag lovar.


Tandläkarnas intro. Thriller-tema.


Psykologernas intro. Hypnostema. "En rejse ind i dit sind".


Idrottarnas intro. De körde parodi på Call On Me-videon.


Så var det dags för tävling. Umbilicus i lila kläder.


Efter att ha rott över dammen så skulle man bottna en öl och sedan rotera fem varv runt flaskan. Därefter var det bara att ro tillbaka igen.


Teologerna var domare, och deras budskap var klart.
Gud ser alt!


Publiken. Var ca 10.000 människor samlade.


Firar-outfiten. Vi hade ca 20 grader varmt ute, härligt! 

Som jag ju avslöjat tidigare så vann ju Umbilicus (latin för navel) hela alltet. Priset var vandringspokalen Det Gyldene Bækken, det är precis som det låter ett guldmålat sjukhusbäcken (ett sånt man gör sina behov i om man inte kan gå på toa själv).
 

                               
                                Umbilicus themesong, Top Gun Anthem.

Let 'em say we're crazy

Medicinar-seger!!!!!!!!!!!!!!! Vi vann Kapsejladsen 2010 precis så som det ska vara! Härligt att se. Ikväll blir det fireri av återvunnet Det Gyldene Bækken (som är självaste vandringspriset). Har tagit massvis med bilder, men de blir upplagda imorgon. Nu ska jag göra mig iordning, för tonight's the night we gonna make it happen.

Välkommen

Tänkte bjuda er på en liten rundvisning i lägenheten:

                     

Fly Away

Har haft grupplektion idag om aerob och anaerob träning. Denna kurs är nog den slappaste, mest tidsfördrivande i-brist-på-annat-kurs som jag någonsin haft. Fast det är ju skönt det med. Nu är jag ledig resten av veckan efter en hard weeks work.
  Längtar extremt till på torsdag då detta årets utgåva av Kapsejladsen går av stapeln. Ni vet den kappseglingstävlingen i universitetsdammen som jag berättade om för ganska exakt ett år sedan. Ska bli så kul.

Just det. Ska berätta en liten rolig historia som jag upplevde igår. Jag gick från föreläsningen nere på stan och passerade en gammal tant. Jag upptäckte då att hon gick och plockade påskliljor ur de där fyrkantiga rabatterna som brukar vara runt de små träden som är planterade runt om i centrum. Jag flinade lite för mig själv åt detta påfund. När jag sedan nådde min busshållplats där min buss skulle ta mig hemåt så såg jag tanten igen. Denna gång grävde hon upp en flottig 7-eleven-papperspåse, som uppenbarligen innehållit en pizzabit, och trädde den över blommorna så de inte skulle skadas. Denna gång visste jag inte om jag skulle flina eller rynka på näsan, så jag gjorde båda delarna. Men man får väl ha överseende, dagens gamlingar ni vet. De är ju kapabla till både det ena och det andra.

Back In Black

Har äntligen färgat håret igen. Har gjort det under en sammanhängande period på något år, men på grund av ekonomiska prioriteringar så har det inte blivit av den senaste tiden. Detta har gjort att min naturliga hårfärg sakta men säkert kröp fram igen. Jag tycker den är alldeles för ljus så nu blev det svart igen eftersom det var hårfärgsrea på affären.
  Normalt sett så brukar svart endast ge en mörkbrun hårfärg för min del, men jag provade en ny denna gång, Swartskopf essential color, och nu blev det verkligen svart!

                               
Untaimed and uncut. Det är fascinerande vad färglös man är utan smink, men extremt mycket mera tur att jag har viktigare saker att bry mig om :)

Hujedamig

Gick, nej powerwalkade, glad i hågen de tre kilometrarna till min gamla bostad för att hämta min stackars extracykel, den gula crescenten som fått utstå så många skällsord innan jag skaffade Pärlan. Men med tiden så läker däremot alla sår och jag hade bestämt mig för att behålla den som reserv utifall någon kompis hälsar på, eller jag mot förmodan får punka på Pärlan. Jag bestämde mig därför att det skulle vara praktiskt att cykla hem gulingen.

  Alla gamla sår revs upp, cykelj**eln var ju mycket mindre än vad jag mindes. Jag kände mig som en jätte på en trehjuling. Jag fick ont i knäna och ryggen samt att min kära vän Motvinden blåste mig hånfullt rakt i ansiktet. Till råga på allt så fungerar inte bakbromsen så jag höll på att dö på kuppen. Skitcykel. Men nu står den iallafall i mitt förråd. Olåst. Förrådet är däremot låst, men jag tänker att om någon vill bryta sig in så kan de ju få ta gulingen om de vill, jag ska inte hindra. Bara de inte tar min Pärla (den är för övrigt låst så don't even think about it).


Fridag

Idag har jag varit ledig. Detta firades med sovmorgon och myskläder hela dagen. Fast man ska inte ha det för bra så jag dammsög och tvättar kläder också. Dessutom har jag kollat upp försäkringar, har ju bott hela första året oförsäkrad så jag väntar bara på att inbrottstjuvarna ska komma. Nu vågar jag inte vänta längre så det bästa är väl att bli försäkrad då...

  Vi hade ett litet set-back vädermässigt häromdagen med snöfall, men nu skiner solen igen så jag funderar på en liten kvällspromenad så fort jag är klar med tvättandet.

  Imorgon är jag också ledig, men ska skriva en rapport tillsammans med min grupp så det bär av till skolan iallafall.
  Nä nu ska jag sticka till tvättstugan.

Nej

Försöker hitta någon slags motivation till att skriva ett blogginlägg. Det går inte så bra efersom jag är supertrött, visserligen har jag ju lyckats till viss del, eftersom här har ni ett.

Kan avsluta med ett offentligt uttalande:

"Kära Motvind. Jag hatar dig."
-
Sandra Åhlén-Sandblom, på väg hem på cykel i orkan.
                         
Tar även med en gammal bild som utfyllnad, den demonstrerar min hjärnkapacitet för tillfället. Från GBG Horse Show.

HoHo

Har precis gjort klart dagens omgång av uppgifter i arbets- och träningsfysiologin som startade idag. Ingen rast och ingen ro, 12 uppgifter som ska göras till morgondagen, därefter blir det en rapportskrivning som ska lämnas in nästa vecka, bara för att avlösas med fler uppgifter och ytterligare en rapport. Fast det är faktiskt ganska intressant. Dessutom var det en svensk text som skulle läsas inför föreläsningen idag. Det var nästan lite svårt eftersom man blivit så van att läsa danska... Läraren använde en del av figurerna från texten i sin powerpoint-presentation varav en jämförde idrottare i olika grenar. Läraren var då så pedagogisk att han översatte de svenska namnen på idrotterna till danska. Allt gick bra tills han kom till "Längdåkare". Det blev översatt till det danska ordet för långdistanslöpare efter viss tveksamhet. Vi svenskar var däremot storsinta och hånskrattade bara lite i smyg.

  Ska även nämna viss frustration i samband med undervisningen. Den hålls nämligen på Institutet för Idrottsmedicin som ligger nere på stan. Detta innebär en cykeltur på ca 7,5 km för min del, nedförsbacke dit men det innebär ju också att det är uppförsbacke hem. Hela vägen. Jag kommer att ha lår och skinkor av stål efter dessa veckor.

Mi Casa

Lite pics på min nya lägenhet:

Direkt innanför ytterdörren ligger badrummet.

Kök sett från hallen.

Kök sett från rummet.

Skrivbord och altandörr... Får spunk på alla sladdar, men vad göra?

Självaste "sovrummet".

Här ser man angränsningen mellan kök och sovdel. I dokumentskåpet har jag alla kastruller. Smart, jag vet.

Uteplats med plastmöbler och nyponbuskar.


"Hjärtat Talar Sant"

Tror jag har orden "desperat" och "Gift dig med mig!" skrivna i pannan... Vad är det annars som är fel? Jag har ju en hjärnkapacitet som kan mäta sig med Einstein och ett utseende som minner lite om Jessica Biel, iallafall om man kisar ganska mycket. Och använder lite fantasi.
  De faktum att jag samlar på finporslin och är rädd för att det ska bli repor i golvet om jag inte sitter jättestilla på kontorsstolen borde väl inte vara så farligt?
  Om inte annat så borde mitt framtida yrke locka lite åtminstone, tillräckligt iallafall för att någon ska kunna förbarma sig.

Ett tips inför framtiden: skicka gärna ett sms, "Tack, men nej tack", så vet jag åtminstone.

Hallelujah!

Jag är tillbaka!! Äntligen! Har efter många turer hit och dit fått mitt bredband. Det krävdes två teknikerbesök, varav ett misslyckat, och många telefonsamtal till telenor, varav tre gick till mannen i mitt liv, Brian (tyvärr vet jag inte hur han ser ut, men han lät som mannen i mitt liv när han pratade). Notera att det inte uttalas engelskt, utan precis som det stavas, i äkta dansk anda. Hade jag inte varit så blyg så hade jag friat på stående fot. Ska jag vara en smula realistisk så kopplar de väl alla irriterade tjejer med icke-fungerande bredband till Brian för att undvika stämningar och liknande, men jag lät mig villigt ledas i den fällan, det var det värt.

En liten update sedan vi hördes sist:
Har ju som bekant varit hemma på påsklov, åkte tillbaka till DK och utförde extremt mycket uppackande. Har fått tillbaka ett prov i sundhedspsykologi, som jag klarade, och har precis gjort ett prov i filosofi. Detta håller jag nu tummarna inför. Vill för allt i världen inte göra om skiten igen.

Nästa vecka startar Introduktion til arbejds- og træningsfysiologi som är en valbar kurs på tre veckor.

Sådär, nu är ni också back on track med vad jag håller på med. Och lugn bara lugn. Bilder kommer så fort jag tycker att det ser lite mer anständigt ut här inne.

Hemgång

Nu är jag uppe med tuppen. Trots att mitt tåg inte går förrän 14.40. Jag antar att jag blivit vuxen. Eller gammal snarare.
  Vid lunchtid ska jag prata på skype med min filosofi-grupp angående morgondagens föredrag. Vi tänker ett steg längre än alla ministrar på klimamötet. Vi tänker nämligen på klimatet genom att inte hyra ett privatjet för att flyga in mig. Nu kanske man inte kan jämföra på det viset, men iallafall, jag väntar snällt på kollektivtrafiken, den duger bra för mig.

Har beställt bredband till nya lägenheten, men det sätter inte igång förrän på fredag så från och med ikväll kommer jag vara internetlös några dagar. Hur jag ska överleva vet jag inte. Men jag får ta en dag i taget.

Längtar iallafall tillbaka nu, ska ju fixa med lägenheten, möblera och allt det där. Har tänkt ut värsta smarta lösningen så jag hoppas bara på att den fungerar i praktiken.

My Crib

Inflyttad och klar! Värsta snyggiga placet har jag fått också.... Längtar till jag får ordning på allt, bilder blir det inte förrän nästa vecka dock eftersom jag har äntrat svensk mark. Är nu i Halmstad och väntar på att Jessica ska slava färdigt i köket och föda mig för jag är hungrig.

RSS 2.0