Om att kärna smör.

Jag och Anna har varit husmoderliga. Vi har kärnat vårt eget smör. Det enklaste jag någonsin gjort och gott blev det!
Vi startar med en bild från balkongen. 
Anna började med att göra obligatoriska bullar till smöret. 
Så till självaste smörkärningen. Man behöver 5 dl grädde och 75 ml youghurt. Ska det vara saltat smör så krävs 1,5 msk salt. 
Det hela vispas tills det får samma konsistens som keso och kärnmjölken fälls ut. 
Sedan silas kärnmjölken bort genom en ren handduk och en trådsil. Man kramar ur det sista av mjölken och; Voilá! Man har smör! 
Skjuts in i kylskåpet för avsvalning innan servering. 
Detta ger lagom tid till avbakning av Annas bullar.
Klart!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0