Furu

Jag har köpt världens finaste och största byrå! Då vissa personer sparar på sig allt möjligt, tex gamla arbetskläder, så kände vi att vi behövde utöka garderobsutrymmet med en byrå. Först kollade jag Ikea, men kände att jag ville vara lite mer originell. Gick in på danska dba.dk, ungefär som blocket hemma i Sverige. Där hittade jag världens finaste byrå, som ovan nämnt. Tyvärr har jag ju ingen bil, men efter mailkontakt till säljaren så erbjöd hon sig att köra byrån hem till oss. Tydligen var det säljarens mormors byrå som hon använde att transportera allt sitt bohag i när hon flyttade hemifrån.


Rött

Dagen har spenderats på loppmarknad inne i stan och med hårfärgning hemma hos Anna.
Nu är jag ett kakfat rikare plus att jag är rödhårig. Bildbevis följer nedan.


När seklet var ungt.

Jag har satt upp en tavelhylla över soffan och jag blev bara så himla nöjd! Det fick bli hedersplatsen för mina Gävle-fotografier.
För övrigt så är mitt sommarschema över och jag kan njuta av två veckors ledighet innan skolan startar igen!


Om att kärna smör.

Jag och Anna har varit husmoderliga. Vi har kärnat vårt eget smör. Det enklaste jag någonsin gjort och gott blev det!
Vi startar med en bild från balkongen. 
Anna började med att göra obligatoriska bullar till smöret. 
Så till självaste smörkärningen. Man behöver 5 dl grädde och 75 ml youghurt. Ska det vara saltat smör så krävs 1,5 msk salt. 
Det hela vispas tills det får samma konsistens som keso och kärnmjölken fälls ut. 
Sedan silas kärnmjölken bort genom en ren handduk och en trådsil. Man kramar ur det sista av mjölken och; Voilá! Man har smör! 
Skjuts in i kylskåpet för avsvalning innan servering. 
Detta ger lagom tid till avbakning av Annas bullar.
Klart!
 
 
 

RSS 2.0